Dienas ziņas

Satraukums par Liepājas Veco kapu nākotni

Dienas ziņas

Rēzeknē beidzas NBS un ASV karavīru mācības

Sapni īsteno uzņēmējdarbībā

Kuldīdznieks Artis sapni par mūziku pārvērš uzņēmumā – veido iekārtas skaņu gardēžiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Laba skaņa var radīt jaunu un skaistu, niansēm bagātu pasauli – par to pārliecināts kuldīdznieks Artis Reimanis. Bērnībā dzimušu mīlestību uz mūziku un tās skanējumu nu viņam izdevies īstenot savā uzņēmumā, veidojot skaļruņu sistēmas jeb skandas. Viņa darbu novērtējuši kuldīdznieki, nominējot konkursam „Kuldīgas novada uzņēmēju gada balva” kā vienu no labākajiem amatniekiem.

Kuldīdznieks Artis Reimanis vienu pēc otra savā skandu iepazīšanas istabā liek dažādus skaņdarbus un aicina tos baudīt ar aizvērtām acīm. Skaņa ir tik niansēta un dzidra, ka redzēt nemaz nevajag, lai uzburtu pilnīgu ainu, un šķiet, ka mūziķi tepat ir ar roku aizsniedzami. 

Tas ir bijis viens no Arta sapņiem – izveidot tādas skaņas iekārtas, kas ir skaņas gardēžu sapnis.

Ceļš uz to gan bijis ilgs. Pieredzi sāka krāt, strādājot apskaņošanas uzņēmumā. “Šis aizsākās kā alternatīva tādēļ, ka lielākoties visas skaņu sistēmas, kas veikalos nopērkamas tieši apskaņošanai, ir vai nu Ķīnā ražotas vai arī ļoti dārgas. Un, ikdienā saskaroties ar skaņas tēmu, mēs sapratām, ka strādāt nekvalitatīvi negribam, bet strādāt kvalitatīvi nevaram atļauties. Un palēnām mēs sākām būvēt paši,” stāsta Artis.

Nu paralēli apskaņotāja darbam Artis, sadarbojoties ar citiem uzņēmumiem, specializējas tieši “High-End” mājas akustikas izgatavošanā.  Katra skanda ir roku darbs. Artis stāsta, ka daudz laika aizņem piemērotāko skaļruņu atrašana internetā, jo gluži kā mozaīkas veidošanā visām detaļām jābūt saskaņotām, tikai tad būs īstā skaņa.

“Otrs lielākais darbs ir taisīt. Mēs izstrādājam datorā vispirms trīsdimensionālus rasējumus, tas prototips pusgadu tiek klausīts un noslīpēts līdz pēdējam. Tad mums ir sadarbība Cēsīs ar augstas klases galdniecību, kur cilvēks mums uztaisa jau to tādā skaistā dizainā, noslīpēts līdz pēdējam ar klavieru laku,” stāsta Artis.

Paša izgatavotas skandas Artis izmanto arī apskaņotāja darbā. Viņš neslēpj, ka ikdienā būt par uzņēmēju ne vienmēr ir viegli. Tomēr viņš cenšoties domāt pozitīvi.

Arta darbu ir pamanījuši arī kuldīdznieki, Uzņēmēju gada balvai nominējot pie labākajiem amatniekiem. Saņemtas arī citas atzinības. Arī tas palīdz – saka Artis, kurš ir apņēmības pilns savu uzņēmumu “Silver note” paplašināt ar darbinieku skaitu, lai darbu varētu padarīt ātrāk. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti