Krievija aizliegs ievest zivju produkciju no Latvijas un Igaunijas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Krievija tuvākajā laikā aizliegs ievest zivju produkciju no Latvijas un Igaunijas, vēsta Krievijas ziņu aģentūra TASS.

Šādu lēmumu ir pieņēmis Krievijas veterinārais un fotsanitārais dienests „Rosseļhoznadzor” pēc konsultācijām ar Latvijas un Igaunijas kolēģiem, aģentūrai sacīja dienesta pārstāve Jūlija Trofimova.

Krievija norāda, ka Latvijā un Igaunijā ir sistemātiski pārkāpumi zivju rūpniecībā, tāpēc ir pamats aizliegt to importu Krievijā.

Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) pārstāvis Ernests Zavadskis LTV „Nakts ziņām” uzsvēra, ka aizliegums skars Latvijā ražotos zivju konservus. Vaicāts, vai tas nozīmē, ka zivju konservu eksports uz Krieviju vairs nekādā veidā nav iespējams, viņš atbildēja: „Tā izskatās. Uz jautājuma zīmes ir eksports arī uz Muitas ūnijas valstīm – Baltkrieviju un Kazahstānu.”

Viņš pauda, ka Krievija neapšauba PVD kompetenci, taču „Rosseļhoznadzor” rīcība balstās uz analīžu rezultātiem, kas ņemtas iepriekš, Latvijas produkcijai ienākot Krievijā. Viņš norādīja, ka analīzes ņemtas Austrumu partnerības Rīgas samita laikā, pieļaujot, ka patiesie Latvijas zivju konservu boikota iemesli ir politiski.

Latvijas Zivrūpnieku asociācijas prezidents Didzis Šmits gan aicināja sagaidīt oficiālu lēmumu. „Es aicinātu nesteigties,” viņš sacīja. Viņaprāt, ja apstiprināsies negatīvais scenārijs un Krievija patiešām liegs konservu eksportu, ir jārīkojas Latvijas valdībai. „Par to, ka šāda situācija pastāv, Latvijas valdība zina vismaz gadu, līdz ar to ir jābūt rīcības plānam, kā šādā situācijā rīkoties,” teica Šmits.

Līdz šim zivju produkcija bija viena no retajām pārtikas nozarēm, pret kuru Krievija nebija ieviesusi sankcijas, kuras bija kā atbilde ES, ASV, Austrālijas, Kanādas un Japānas ieviestajām sankcijām pret Krieviju.

Vēstīts, ka sankciju apmaiņa ziemā sāpīgi skāra Ventspils zivju pārstrādes rūpnīcu, kas bija spiesta kādu laiku pārtraukt darbu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti