Pēcpusdiena

Izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis ticies LIZDA pārstāvjiem

Pēcpusdiena

Aktualitātes pēc AS "Trasta komercbanka" licences anulēšanas

Veidojas kravas mašīnu rindas uz Latvijas - Krievijas robežas

«Kravinieku» rindas uz Latvijas–Krievijas robežas varētu ieilgt

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Kravas automašīnu rindas uz Latvijas–Krievijas robežas varētu ieilgt, jo Krievija ir izvirzījusi  jaunus nosacījumus ārvalstu pārvadātājiem, intervijā Latvijas Radio raidījumam "Pēcpusdiena" sacīja Latvijas Autopārvadātāju asociācijas vadītājs Valdis Trēziņš.

Viņš norādīja, ka pašreizējo situāciju var saukt par krīzi. Proti, ja agrāk uz Krieviju varēja braukt uz divpusēju atļauju pamata, tad tagad vajag trīspusēju jeb trešo valstu atļauju. Trēziņš skaidroja, ka tādā veidā Krievija lobē savus pārvadātājus, kam ir finansiālas problēmas. Tādējādi šobrīd uz Latvijas-Krievijas robežas ir izveidojušās rindas.

Trēziņš iesaka arī Latvijas institūcijām izdot šādus pašus administratīvus nosacījumus, lai ietekmētu Krievijas pārvadātāju darbību Latvijā. "Būsim vienādos nosacījumos," sacīja Trēziņš.
Viņš pauda, ja rindu cēlonis pie Terehovas un Grebņevas būtu tikai daudzās kravas, tad tā būtu relatīvi mazāka problēma.

Uzņēmējs Māris Dreimanis norādīja, ka vēl viens sastrēguma iemesls ir fakts, ka Krievija ir daļēji samazinājusi sankcijas pret Polijas pārvadātājiem. Tāpēc ir palielinājies to skaits. Viņš arī piebilda, ka Latvijas robežsargi savu darbu padara ātri, savukārt Krievijas pusē esot problēmas.

Kopumā ceturtdien plkst. 8 no rīta Terehovas robežkontroles punktā bija 480 kravas automašīnu un rindā ir jāstāv aptuveni 69 stundas. Savukārt Grebņevā rinda ir 170 mašīnu gara, un tur rindā jāstāv 39 stundas.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti