Labrīt

Uģis Lībietis: Ko nozīmē Turcijas operācija Sīrijā?

Labrīt

Ungārijas eiroparlamentārieša tvīts izsauc viedokļu krustugunis un sašutumu

Mārtiņš Bičevskis par aktualitātēm un pārmaiņām banku sektorā

Komercbanku asociācijas vadītājs: Banku sektorā vēl būs pārmaiņas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Nākamo piecu gadu laikā Latvijas banku sektorā vēl gaidāmas pārmaiņas – bankas varētu apvienot spēkus, pārdot daļas no sava biznesa, un tirgus konsolidācija turpināsies, intervijā Latvijas Radio pauda Latvijas Komercbanku asociācijas prezidents Mārtiņš Bičevskis.

Trešdien par spēku apvienošanu un vienotas bankas veidošanu Baltijas valstīs paziņoja DNB un “Nordea”. Bičevskis atzina, ka šāds solis bija gaidāms, jo Baltijas valstis ir samērā neliels tirgus, bet tajā ir daudz spēlētāju.

Banku spēku apvienošana veicinās konkurenci, un “liek cerēt, ka šī banka nopietni domās par attīstību”, līdz ar to klientiem būs pieejami jauni, inovatīvi pakalpojumi un arī mazākas pakalpojumu cenas, sacīja asociācijas pārstāvis.

“Būs jauna [konkurentu] cīņa, būs interesanti,” prognozēja Bičevskis.

Viņš norādīja, ka kopš 2008.gada “redzējām aizejam no Latvijas tirgus dažādos veidos daudz banku”, piemēram, aizgāja “GE Money”,  “Danske Bank” pārdeva privātpersonu apkalpošanas biznesu.

Tik mazā tirgū kā Latvijā nav ekonomiska pamatojuma vairāk nekā piecām universālajām bankām. Šobrīd spēlētāju ir vairāk, tāpēc biznesa konsolidācija nākamajos piecos gados vēl turpināsies.

To nosaka ekonomikas potenciāls – cik daudz uzņēmumu, cik cilvēku; ja ekonomika neaug, cilvēku skaits samazinās, bankas nevar nopelnīt, norādīja Bičevskis.

Jau ziņots, ka ceturtdien, 25.augustā, "Nordea" un DNB paziņoja par filiāļu apvienošanu Baltijas valstīs, veidojot vienu kopīgu banku. Apvienotā banka darbību gan sāks līdz ar nākamā gada otro ceturksni. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti