Dienas ziņas

Mednieku kolektīvi saņem dzesētavas

Dienas ziņas

Zolitūdē sēro un piemin traģēdiju

Jelgavā top mājražotāju veikals "Amatnieku sēta"

Jelgavā top mājražotāju veikals «Amatnieku sēta»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Pirms trim gadiem Jelgavas novadā tika izveidota biedrība “Pārtikas amatnieki”, kurā apvienojās gandrīz trīsdesmit mazie ražotāji. Tagad sperts solis tālāk - biedrība labiekārto telpas, lai kopīgiem spēkiem atvērtu “Amatnieku sētu” - veikalu, kurā vienuviet būs gan pārtikas preces, gan amatnieku izstrādājumi.  

Interesantu, veselīgu un gardu produktu, kas ražoti mājražotāju virtuvītēs, Jelgavas novadā netrūkst, taču, ja kāds no nišas produktiem iepaticies, iegādāties to regulāri ir visai sarežģīti.  Tāpēc pirms trim gadiem mazie novada ražotāji apvienojās  biedrībā ''Pārtikas amatnieki'' , bet tagad pašā Jelgavas centrā top biedrības veikaliņš jeb "Amatnieku sēta".

 Biedrības ''Pārtikas amatnieki'' valdes priekšsēdētāja Antra Zeiliņa atzīst, ka „viegli neiet, bet mēs spējām rast kopēju valodu un vienošanos par kopējiem mērķiem”.

„Amatnieku sētā” viena telpa tiks atvēlēta pārtikas precēm, bet otrā, kas vizuāli atgādinās istabu lauku mājā, būs amatnieku darbi.

„Doma tāda - popularizēt un palīdzēt mazajiem mājražotājiem  kaut kur vienkopus realizēt savu produkciju, jo tā lielākā sāpe ir, ka viņam sava precīte jāpārdod pašam tirdziņos, pa tiešo gala patērētājam,” stāsta Zeiliņa.

Patlaban jaunajās telpās vēl rosās dizaineri, lai gan interjers tiek veidots lauku stilā, krāsas ir košas un dzīvespriecīgas, bet par to, ka šeit mājo zemgalieši, ikvienam apmeklētājam stāstīs  interjerā iekļautie etnogrāfiskie raksti.

 Dizainere Ilona Drīliņa uzsver  - „ja tā ir Zemgale, ja tie ir pārtikas amatnieki, tātad tradicionālas lietas”.

„Gribējās no tādām saknēm ņemt, un tāpēc es papētīju latviešu tautas rakstus, un izvēlējāmies Zaļenieku zeķu vai cimdu galu, un tā tas tā tapa,” saka Drīliņa.

''Amatnieku sēta'', kurā vienkopus būs vairāk nekā 30 Jelgavas novada mājražotāju un amatnieku saražotā produkcija,  durvis vērs pēc nedēļas. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti