Izdevums: Pieciem miljoniem Krievijas iedzīvotāju grūtības ar kredītu atmaksāšanu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Krievijas prese ziņo, ka valstī ir sākusies sociālā maksātnespēja - vairāk nekā pieci miljoni iedzīvotāju nespējot pildīt savas kredītsaistības.

Krievijā draud sākties sociālās maksātnespējas vilnis, ziņo izdevums „Vedomosti”. Kā atklājis Krievijas Apvienotais kredītu birojs, iedzīvotāju dzīves līmenis ir strauji pasliktinājies un daudzi no viņiem ir pārstājuši atmaksāt savus kredītus.

Pašlaik kredītsaistības esot 39,4 miljoniem Krievijas iedzīvotājiem jeb vairāk nekā pusei no ekonomiski aktīvajiem pilsoņiem. Aptuveni ceturtajai daļai pilsoņu esot divi kredīti, bet 18% - pat trīs un vairāk. Un, jo vairāk kredītu, jo sliktāk tie tiekot atmaksāti.

Savas kredītsaistības pašlaik nespējot izpildīt jau vairāk nekā pieci miljoni cilvēku un, iespējams, drīzumā sāksies šo cilvēku bankrotēšana.

No otras puses, finanšu analītiķi norāda, ka sarežģītā situācijā ir nonākušas arī bankas, kas iepriekšējos gados ir neapdomīgi turpinājušas izdot kredītus. Bankas lielos apjomos ir sākušas tirgot sliktos kredītus, taču to apjoms ar katru dienu palielinās.
„Vedomosti” informē, ka dažas bankas esot sākušas apsvērt arī kredītu amnestijas iespēju pašiem bezcerīgākajiem gadījumiem un, iespējams, to sāks pieprasīt arī varas iestādes.

Eksperti arī pieļauj, ka banku sistēmas zaudējumus kādam nāksies segt un, visticamāk, ka lielākais slogs gulsies uz godprātīgajiem kredītņēmējiem un valsts budžetu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti