Inovatīvu produktu komercializācijai piešķir 40,58 miljonus eiro

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Valdība otrdien, 25.oktobrī, tādu inovatīvu produktu komercializācijai, kurus ir radījuši uzņēmēji vai zinātnieki, piešķīra 40,58 miljonus eiro, ziņo Ekonomikas ministrija.

Paredzēts, ka šo naudu izmantos, lai dažādu pētījumu rezultātus pārvērstu jaunos produktos un tehnoloģijās, palielinot arī pašu zinātnisko institūciju ienākumus, sacīja ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens („Vienotība”).

Cerēts, ka līdzekļus, ko piešķir programmas „Atbalsts tehnoloģiju pārneses sistēmas pilnveidošanai” ietvaros, atbalstīti būs arī mikrouzņēmumi, mazie uzņēmumi un vidējie uzņēmumi, kuri nodarbojas ar tehnoloģiju attīstību un komercializāciju.

Valdība vienojās, ka finansējums būs sadalīts trijos virzienos: zinātnisko ideju komercializācijai piešķirs 27,7 miljonus eiro, uzņēmumu ideju komercializācijai – 8,9 miljonus eiro, savukārt „start-up” uzņēmumu atbalstīšanā – 3,9 miljonus eiro.

Ekonomikas ministrija norāda, ka līdz 2022.gada beigām šīs programmas ietvaros ir jābūt piesaistītām privātajām investīcijām pētniecībā un attīstībā 1,76 miljonu eiro apmērā. Tāpat ir jābūt finansētiem 100 pētniecības rezultātu komercializācijas projektiem, kā arī 320 komersantiem ir jāsaņem atbalsts jaunu produktu laišanai tirgū.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti