Impulsu saņem Daugavpils jaunie uzņēmēji

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Daugavpilī noslēdzies grantu konkurss „Impulss” jaunajiem uzņēmējiem, tā bijusi iespēja atbalstīt idejas to pirmajos soļos uz panākumiem jeb pārvērst ideju reālā darbībā, uzsver konkursa rīkotāji - Daugavpils pašvaldības vadītāji.

 

Grantu programmā „Impulss” varēja pieteikties Daugavpils iedzīvotāji, kā arī komersanti, kas reģistrēti Daugavpilī ne ilgāk kā divus gadus. Galvenais kritērijs, lai saņemtu atbalstu septiņu tūkstošu eiro apmērā, bija biznesa idejas dzīvotspēja  ilgtermiņā, oriģinalitāte un jaunu darba vietu radīšana.

Septiņi komersanti no Daugavpils šis nedēļas nogalē saņēma apliecinājumu par šāda atbalsta saņemšanu, galvenokārt līdzekļi tiks izmantoti jaunu iekārtu iegādei, bet pilsētā tiks radītas vismaz 18 jaunas darba vietas. Viens no šādiem jaunajiem uzņēmumiem, kas saņēma pašvaldības grantu un gatavs paplašināties, ir ar mājas tekstila šūšanu saistīts uzņēmums.

SIA  „Elitera” telpās  dūc  šujmašīnas, te top spilveni un gultas veļa, uzņēmums ir jauns, kas Daugavpilī darbojas nepilnus gadus un atradis savu nišu, lai arī sākumā ne bez grūtībām un ne pašu spēkiem - ar kredītiem,  stāsta uzņēmuma pārstāve Sņežana Artemjeva

Šobrīd jaunais uzņēmums iekaro Latvijas tirgu un gandarīts par apjomiem, kas aug.

Paralēli uzņēmums uzsācis mājas tekstila - gultas veļas izšūšanu, tas kļuvis pieprasīts pakalpojums, stāsta šuvēja un izšuvēja Natālija.

„Pārsvarā izšujam iniciāļus, vārdus jubilejām, dzimšanas dienām, arī kāzām. Tāpat izšujam uz veļas rozes, lācīšus, kaķīšus, visu, ko vien vēlas pasūtītāji. Liels pieprasījums mums šogad bija 8. martā,  uz Līgo svētkiem un arī pilsētas svētkiem,” saka Natālija.

Taču esošā izšūšanas mašīna nespēj izpildīt vajadzīgās vēlmes un ieceres, pašu spēkiem iegādāties jaunu nevarēja, tāpēc uzņēmums pieteicies pašvaldības grantu programmā „Impulss”, stāsta Sņežana Artemjeva.

Šī programma arī paredzēta šādu jaunu uzņēmumu atbalstam, lai palīdzētu tiem nostiprināties, gūt jaunus tirgus un radīt jaunas darba vietas, uzsver Daugavpils domes Attīstības departamenta Biznesa attīstības nodaļas vadītājs Vladimirs Nadeždins.

Paralēli biznesa dzīvotspējai ilglaicīgi, konkursa viens no kritērijiem atbalsta saņemšanai ir arī darba vietas, stāsta Vladimirs Nadeždins.

Piemēram, SIA „Elitera” arī šo granta 7000 eiro, kas pašvaldībai nebūs  jāatdod, pilnībā nepietiek, lai iegādātos vajadzīgo mašīnu, vēl gandrīz tikpat jeb 45 procentus uzņēmums piemaksās pats. Šobrīd šajā uzņēmumā nodarbināti trīs cilvēki. Sņežana Artemjeva, stāsta, ka darbinieku skaits līdz ar jaunās mašīnas iegādi dubultosies.

Šogad kopējais grantu programmas „Impulss”, kas tiek realizēta ar „Swedbank” atbalstu, Daugavpilī finansējums ir 50 000 eiro. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti