Gudrona dīķu lietā «Skonto Būve» vēršas tiesā pret Vides dienestu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Saistībā ar darbu apmaksas kavējumu Inčukalna sērskābā gudrona dīķu projektā SIA „Skonto Būve” iesniegusi prasības pieteikumu tiesā pret Valsts vides dienestu (VVD), informēja uzņēmumā.

Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona tiesā iesniegts prasības pieteikums par darba samaksas un kavējuma līgumsoda piedziņu 1,85 miljonu eiro apmērā.

VVD iepriekš kavēja maksājumu, gaidot informācijas apstiprinājumu, ka „Swedbank” izsniegtā līguma izpildes garantija ir spēkā esoša. Nu uzņēmums apgalvo, ka banka apliecinājumu par dokumentu derīgumu sniegusi 3.jūlijā. VVD samaksu par darbiem gan aizvien neesot veicis.

Vēlāk ģenerāldirektore Inga Koļegova Latvijas Radio raidījumā „Pēcpusdiena” apstiprināja, ka ir saņemts bankas apliecinājums un VVD atgriežas pie līguma izpildes, proti, sagatavota vēstule un informēta ministrija, no kuras tiek gaidīts atzinums, kas ļaus samaksāt „Skonto būve”. Viņa uzsvēra, ka šāda kārtība ir paredzēta līgumā.

Tikmēr VVD pārraugošās Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā norāda uz divām būtiskākajām lietām gudrona dīķu sanācijas projektā: termiņš, kurā tas tiek paveikt, un tēriņu attiecināmība Eiropas Savienības fondu finansējumam. Šie abi faktori ir būtiski, lai valsts no ES fondiem varētu atgūt ieguldītos līdzekļus, skaidro Arnis Zacmanis, ministra Kaspara Gerharda padomnieks sabiedrisko attiecību jautājumos.

Iepriekš SIA "Skonto Būve" pārmeta VVD nepatiesas informācijas sniegšanu par Inčukalna sērskābā gudrona apjomu, kas pārsniedzot iepriekš lēsto daudzumu. Kompānija arī prasīja valdībai par jau izsmelto gudronu piešķirt sešus miljonus eiro. Tikmēr VVD uzņēmumam pārmeta kavēšanos ar gudrona dīķu sanāciju un neizslēdza līguma laušanu.

Tāpat uzņēmums pieļāva iespēju prasīt papildu finansējumu gudrona dīķu sanācijai 11 miljonu eiro apmērā. Gan VVD, gan Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija šādai prasībai pamatojumu neredz.

VVD arī pieļāva, ka, nespējot vienoties ar uzņēmumu par turpmāku sadarbību, iespējams, valsts izsludinās jaunu iepirkuma konkursu.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti