Grieķijas glābšanai nākamo trīs gadu laikā vajadzīgi 50 miljardi eiro

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Lai stabilizētu finansiālo situāciju, Grieķijai nākamo trīs gadu laikā būs nepieciešami vēl 50  miljardi eiro. Starptautiskais Valūtas fonds arī samazinājis valsts ekonomiskās izaugsmes prognozes līdz  0%. 

Speciālā ziņojumā fonds norādīja, ka Grieķija turpmāk saskarsies ar ievērojami lielākām finansiālajām vajadzībām, nekā domāts pirms gada.  No 20 līdz 40 gadiem būs jāpagarina šīs valsts oficiālā parāda atmaksas termiņš.

Savukārt ekonomiskās izaugsmes prognozes no 2,5 procentiem ir samazinātas līdz nullei. Šajos aprēķinos nav iekļauta šajā nedēļā īstenotā  banku slēgšana un kapitāla kontroles pasākumi, tāpēc situācija varētu būt vēl sarežģītāka. 

Jau ziņots, ka 30.jūnijā dažas stundas pirms parāda atmaksas termiņa beigām Grieķija lūgusi to pagarināt, taču saņēmusi atteikumu.

Eirozonas valstu finanšu ministri jau sestdien nolēma nepagarināt Grieķijas starptautiskā aizdevuma programmu pēc tās pašreizējā beigu termiņa 30.jūnija, reaģējot uz Grieķijas valdības lēmumu 5.jūlijā rīkot referendumu par kreditoru priekšlikumiem šīs programmas pagarināšanai. 29.jūnijā Grieķijā nolemts uz nedēļu aizvērt bankas un ierobežot skaidras naudas izsniegšanu bankomātos.

Starptautiskie aizdevēji iepriekšējā nedēļā piedāvāja Grieķijai pagarināt aizdevuma programmu par pieciem mēnešiem, kuru laikā tā saņemtu 12 miljardus eiro, tomēr, lai tas notiktu, Grieķijai bija jāpanāk vienošanās un parlamentam steidzami jāapstiprina aizdevēju pieprasītās reformas. Galvenokārt aizdevēji prasa Atēnām palielināt nodokļus un samazināt finansējumu sociālajai jomai. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti