Grieķijai piešķir kārtējo starptautiskā aizdevuma daļu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Eirozonas finanšu ministru tikšanās laikā Beļģijas galvaspilsētā Briselē panākta vienošanās par kārtējās aizdevuma daļas piešķiršanu Grieķijai. Nākotnē tiks mīkstināti arī milzīgā valsts parāda atmaksas noteikumi. 

Tuvāko nedēļu laikā Atēnas saņems vairāk nekā 10 miljardus eiro, kas ļaus jūlijā atmaksāt lielus Eiropas Centrālās bankas un Starptautiskā Valūtas fonda kredītus.

Grieķija varēs samaksāt algas valsts sektorā nodarbinātajiem un novērst  iespējamo maksātnespēju.

Eirogrupas prezidents Jeruns Deiselblūms informēja, ka arī Starptautiskais Valūtas fonds piekritis turpināt dalību Grieķijas glābšanas programmā. Viņš pateicās Grieķijas finanšu ministram par konstruktīvu sadarbību, kas ļāva panākt progresu sarunās par aizdevuma piešķiršanu.

Jau ziņots, ka Grieķija parlaments šonedēļ apstiprināja izmaiņas nodokļu likumos un privatizācijas noteikumos. Tas bija būtiskākais priekšnoteikums, lai Atēnas saņemtu daļu no 86 miljardu eiro lielās palīdzības programmas.

Atēnas vienošanās ar starptautiskajiem kreditoriem par 86 miljardu eiro aizdevumu panāca pagājušā gada jūlijā. Tā priekšnoteikums bija sociālās nodrošināšanas sistēmas reforma un taupības pasākumu īstenošana.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti