Panorāma

Politiķi mediķus nesadzird

Panorāma

"Mazās algas": Latvijā lielākais nodokļu slogs Baltijā

Turpina apspriest nākamā gada budžeta likumprojektus

Ģenerāluzņēmējs būvniecībā būs atbildīgs par apakšuzņēmēja nodokļu nomaksu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Valdība ceturtdien, 29.septembrī, ārkārtas sēdē vienojās ieviest solidāro atbildību būvniecībā, tādējādi pieņemot vēl vienu likumprojektu, kas ir saistīts ar nākamā gada valsts budžetu.

Solidāra atbildība būvniecībā nozīmē, ka turpmāk ģenerāluzņēmējs būs atbildīgs par piesaistītā apakšuzņēmēja godprātīgu nodokļu nomaksu, kas tagad bieži tiek apieta.

Līdztekus valdība vērtēja arī Finanšu ministrijas priekšlikumu ļaut Valsts ieņēmumu dienestam bloķēt to interneta veikalu mājas lapas, kuri Latvijā veic nereģistrētu uzņēmējdarbību. Pret to iebilda nozares pārstāvji. Tādēļ jautājums pagaidām atlikts.

Ministri arī apstiprināja mērķdotāciju pašvaldību izglītības iestādēm, mazinot bažas, ka  skolotājiem varētu kavēties algu izmaksa pēc jaunās atalgojuma sistēmas ieviešanas.

„Bēdīgais stāsts IZM,” atzīstot problēmas izglītībā un zinātnē, sacīja premjers Māris Kučinskis (ZZS). „Var saprast, protams, ka šī ir pirmā reize pēc jaunā modeļa ieviešanas. Ir tehniskas grūtības, tomēr ar to bija jārēķinās un ir brīži, kad ir jāsaspringst un darbs jāizdara ātrāk. Mans secinājums, ka tā darīt vairāk nevarēs,” teica Kučinskis.

Tieši pēc divām nedēļām plānota budžeta apstiprināšana valdībā un nākamajā dienā – 14.oktobrī to iesniegs Saeimā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti