«Eurostat»: No Latvijas ekonomikas izaugsmē ES atpaliek tikai Igaunija un Grieķija

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Latvijas iekšzemes kopprodukts (IKP) šā gada otrajā ceturksnī salīdzinājumā ar atbilstošu laika posmu pērn pieaudzis par 0,7%. Lēnāka ekonomikas izaugsme Eiropas Savienībā (ES) attiecīgajā laika posmā reģistrēta vien Igaunijā un Grieķijā, liecina "Eurostat" jaunākie dati, kas apkopoti par 21 bloka valsti.

"Eurostat"sezonāli izlīdzinātiem dati liecina, ka IKP šā gada otrajā ceturksnī, salīdzinot ar atbilstošu laika posmu pirms gada, par 0,7% pieaudzis arī Itālijā. Igaunijas tautsaimniecība gada laikā pieaugusi par 0,5%. Salīdzinājumam Latvijas otrajā kaimiņvalstī Lietuvā IKP gada griezumā pieaudzis par 2%.

Grieķijā vienīgajā ES reģistrēta recesija – IKP kritums 0,7% apmērā gada laikā.

Visstraujākā izaugsme ES reģistrēta Rumānijā – tās IKP šā gada otrajā ceturksnī, salīdzinot ar atbilstošu laika posmu pirms gada, pieauga par 5,9%. Salīdzinoši liels IKP pieaugums gada griezumā bijis arī Slovākijā, Spānijā, Zviedrijā, Polijā un Bulgārijā, kur ekonomika augusi par vairāk nekā 3%.

Rumānijā bijis straujākais IKP pieaugums arī ceturkšņu griezumā – šajā valstī tautsaimniecība šā gada otrajā ceturksnī, salīdzinot ar pirmo ceturksni, pieauga par 1,5%. Savukārt sliktākie rādītāji ir Francijā, Itālijā un Austrijā – šajās valstīs IKP apjoms otrajā ceturksnī bija līdzvērtīgs pirmā ceturkšņa rādītājam.

Latvijas IKP otrajā ceturksnī, salīdzinot ar pirmo ceturksni, pieauga par 0,4%, Igaunijas – par 0,3%, un Lietuvas – par 0,1%.

ES 28 dalībvalstu kopējais IKP šā gada otrajā ceturksnī, salīdzinot ar attiecīgu laika posmu gadu iepriekš, pieauga par 1,8%, bet 19 eirozonas valstu IKP pieaugums bijis 1,6% apmērā. Salīdzinot ar šā gada janvāri-martu, otrajā ceturksnī IKP pieaugums ES bija 0,4%, bet eirozonā – 0,3%. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti