Rīta Panorāma

Rīgas zoodārzā vasarā piedzimuši tīģerēni

Rīta Panorāma

Intervija ar Mārtiņu Bondaru

Intervija ar Igaunijas energokompānijas "Enefit" vadītāju Jāni Betheru

«Enefit»: Latvijā nav gaidāmas būtiskas cenu atšķirības starp elektrotirgotājiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Nākotnē Latvijas elektroenerģijas tirgū nav sagaidāmas krasas cenu atšķirības starp dažādiem tirgotājiem, intervijā Latvijas Televīzijai pauda "Enefit" valdes priekšsēdētājs Jānis Bethers. Igaunijas kompānija „Enefit” pagaidām neplāno startēt ar savu piedāvājumu elektrības tirgū mājsaimniecībām.

Skatoties uz fiksētām cenām elektroenerģijas piedāvājumiem no nākamā gada, kad konkurencei tiks atvērts elektrības tirgus Latvijā, redzamas vien minimālas atšķirības, norādīja Bethers. Viņš arī prognozēja, ka nākotnē grandiozas cenu atšķirības nav sagaidāmas.

„Enefit” vadītājs arī apliecināja, ka procentuāli lielāku cenu pieaugumu izjutīs tās mājsaimniecības, kas pašlaik patērē vismazāk elektroenerģijas. Taču šāds pieaugums būs procentuāls, ne absolūtajos skaitļos.

Igaunijas energokompānijai "Eesti Energia" piederošais uzņēmums „Enefit” no jaunā gada neplāno Latvijas mājsaimniecībām piedāvāt elektroenerģiju. Bethers to skaidro ar likumdošanu, kas veidota tā, lai patērētāji iespējami mazāk izjustu izmaiņas. Savukārt jaunajiem tirgotājiem tas nozīmē spēt uzreiz piedāvāt noteiktu apkalpošanas līmeni, kas prasa jaunas investīcijas un rada jaunus riskus. Turklāt uzņēmumiem nāksies konkurēt ar ilggadējo monopoluzņēmumu „Latvenergo”.

Jau ziņots, ka valdība 17.septembrī atbalstīja grozījumus Elektroenerģijas tirgus likumā, paredzot, ka no nākamā gada 1.aprīļa visi elektroenerģijas lietotāji, tostarp mājsaimniecības, pirks elektroenerģiju brīvajā tirgū.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti