Rīta Panorāma

NVA subsidēs darba vietas jauniešiem

Rīta Panorāma

Intervija ar Vjačeslavu Dombrovski

Intervija ar Ingunu Gulbi

Eksperte: Polijas dārzeņi un augļi varētu ienākt masveidā; cenas var sarukt par 20%

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Ir diezgan liela iespēja, ka pēc Krievijas lēmuma aizliegt Polijas dārzeņu un augļu importu, šīs valsts produkcija masveidā varētu ienākt Latvijā, LTV rīta raidījumā „Rīta Panorāma” paredzēja Lauksaimniecības tirgus veicināšanas centra vadītāja Inguna Gulbe.

Krievijas aizliegums importēt dārzeņus no Polijas ir slikta ziņa Latvijas dārzeņu ražotājiem. Poļu uzņēmēji jau diktē noteikumus Latvijas dārzeņu tirgū, un šobrīd Latvijas jau tā novājinātie dārzeņu audzētāji nespēs stāties pretī ievestajiem poļu dārzeņiem, arī to Latvijas Radio atzina Lauksaimniecības tirgus veicināšanas centra vadītāja Inguna Gulbe.

Poļi ir tie, kas diezgan lielā mērā diktē gan sortimentu, gan cenas Latvijas augļu un dārzeņu tirgū. Šajā gadījumā viņu spiediena rezultātā varētu pazemināties cenas augļiem un dārzeņiem,” skaidro Gulbe.

Turklāt cenas varētu samazināties diezgan būtiski – „desmitos procentu, 20%”. Viņa gan piebilda, ka cenu izmaiņas var ietekmēt arī citi faktori – laika apstākļi un starptautiskā politiskā situācija.

Poļi ir izveicīgi tirgotāji. Viņi atradīs veidu, kā pārdot savu preci, ieinteresēt ražotājus,” skaidroja Gulbe.

Lielākās bažas ir par to, ka Latvijas ražotāji vispār varētu tikt izspiesti no tirgus. „Dārzeņu ražotāji pat īsti nav atkopušies no tā saucamās krīzes pirms vairākiem gadiem, kad dārzeņu cenas nokritās par 30%. Šo gadu laikā tie knapi atguvuši to pašu līmeni, kas bija iepriekš. Tas nozīmē, ka Latvijas dārzeņu ražotāji nav paguvuši uzkrāt taukus, lai pārdzīvotu kādus grūtākus laikus. Viņiem tie visu laiku bijuši grūti,” stāsta Gulbe.

Vēstīts, ka Krievija trešdien informēja, ka ieviesīs sankcijas pret Poliju, aizliedzot tās dārzeņu un augļu importu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti