ECB saglabā rekordzemās procentlikmes

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Arī pēc Lielbritānijas referenduma, kurā vairākums nobalsoja par karalistes izstāšanos no Eiropas Savienības, Eiropas Centrālā banka (ECB) ceturtdien, 21. jūlijā, nolēma nemainīt rekordzemo galveno bāzes procentlikmi, kas šobrīd ir 0%, ziņo ārvalstu masu mediji. 

ECB arī saglabāja depozīta likmi noguldījumiem uz nakti -0,4% līmenī, lai stimulētu kreditēšanu, vēsta BBC.

Aizdevuma likme saglabāta 0,25% apmērā.

Analītiķi norāda, ka Eiropas bezdarba un inflācijas rādītāji joprojām ir neapmierinoši, īpaši nabadzīgākajās valstīs, lai gan ES ekonomika lēnām atgūstas. Tomēr inflācija joprojām ir pārāk zema.  

Jūnijā eirozonā inflācija bija 0,1%, bet ECB par vēlamo uzskata 2% inflāciju, norāda AFP.

Bankas paziņojumā norādīts, ka ECB padome prognozē, ka galvenās ECB likmes saglabāsies pašreizējā vai pat zemākā līmenī vēl zināmu laiku. 

Savukārt ECB prezidents Mario Dragi ceturtdien medijiem uzsvēra, ka banka nepieciešamības gadījumā būs gatava un spējīga palīdzēt eirozonas ekonomikai atgūties, izmantojot visus bankas rīcībā esošus instrumentus.  

Jau ziņots, ECB noteiktā 0% bāzes procentlikme ir spēkā kopš marta. Cenšoties atdzīvināt eirozonas ekonomiku, ECB 10.martā vēl vairāk samazināja galvenās procentu likmes. Banka arī paziņoja, ka paplašinās vērienīgo obligāciju iepirkšanas programmu, kuras mērķis ir eirozonas ekonomikā iepludināt vairāk nekā vienu triljonu eiro. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti