Dienas ziņas

Apē atklāj jaunuzcelto VUGD depo

Dienas ziņas

Rēzeknē svētku laikā trūkst naktsmītņu

"HansaMatrix" Ventspilī paplašina ražotni

Dronu un rūteru ražotājs «Hansa Matrix» paplašina ražotni Ventspilī

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Piemērs veiksmīgai uzņēmējdarbības attīstības formulai – tā par elektronikas ražošanas uzņēmumu “Hansa Matrix” ceturtdien, 23.februārī, izteicās Valsts prezidents Raimonds Vējonis, kurš Ventspilī ceturtdien piedalījās uzņēmuma jaunās montāžas līnijas atklāšanā.

Uzņēmumam „Hansa Matrix” ir divas elektronikas produkcijas ražotnes. Viens ražošanas centrs atrodas Ogrē, bet otrs - Ventspilī, kur ceturtdien, 23.februārī, atklāja vēl vienu jaunu montāžas līniju.

“Līnija montē uz plates apmēram 60 tūkstoš komponentes stundā un salodē. Tādā veidā mēs iegūstam elektronikas plati, kuru pēc tam liekam korpusos iekšā,” stāsta ”Hansa Matrix” Ventspils ražotnes vadītājs Aldis Cimoška.

Ventspils ražotnē izgatavo rūteru komponentes, lidaparātus jeb dronus un citus mūsdienīgus sīkrīkus. Jaunā montāžas līnija ir pilnībā automatizēta.

“Šeit mums ir optiskā inspekcija. Katrs saražotais produkts tiek pārbaudīts ar šo iekārtu, katru komponenti šeit varam redzēt, pilnīgi visu esamību vai neesamību, vai viss ir pielodējies vai nav. Un ja nav pielodējies, to atzīmē kā kļūdu,” skaidro ”Hansa Matrix” Ventspils rūpnīcas procesu inženieris Jānis Vasara.

Pēc optiskās kontroles un bojātu detaļu atsijāšanas var sākties roku darbs. Jaunā līnija nozīmē arī jaunas darba vietas. Darbiniekus apmācīja jau iepriekš.

Laika gaitā šeit radīs apmēram 50 jaunas darba vietas.

“Mums ir speciālisti. Mums Ventspilī ir laba sadarbība ar Ventspils Augstskolu. Mums būtībā ir tie, kas beidz specialitāti, tā ka mums ir no kurienes viņus rast. Principā vienmēr var vēlēties vairāk, varbūt augstāk sagatavotus, bet, kā saka, kas ir, ar to dzīvojam,” atzīst ”Hansa Matrix” valdes priekšsēdētājs Ilmārs Osmanis.

Pašlaik Ventspils ražotnē strādā 200 darbinieku. Uzņēmuma klienti ir gan Latvijas, gan ārvalstu uzņēmumi, saražotā gatavā produkcija tiek izplatīta visā pasaulē.

“Mēs esam viens no modernākajiem uzņēmumiem Ziemeļeiropā, kas nozīmē - Latvijā var.

Mēs neesam Latvijas, mēs esam globāli konkurētspējīgs uzņēmums. Pēdējos gadus ir audzis biznesa apjoms vairāk nekā 20% gadā, un tas būtībā ir ļoti strauji priekš ražošanas. Mēs esam šobrīd kotēts uzņēmums,” skaidro Osmanis.

„Hansa Matrix” uzņēmums darbu uzsāka ar septiņiem darbiniekiem un vienkāršu elektronikas produkcijas ražošanu. Pašlaik uzņēmumā vienlaikus var atrasties 200 sarežģītu augstākās kvalitātes produktu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti