Dombrovskis: Taupības fāzei ES jau izgājusi cauri, tagad svarīga ekonomiskā izaugsme

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Ne Latvijā, ne Eiropas Savienībā (ES) taupības pasākumi pašlaik nav prioritāri, jo šai fāzei valstis jau izgājušas cauri. Līdz ar to jādomā par ekonomisko izaugsmi un konkurētspējas paaugstināšanu, intervijā Latvijas Radio sacīja ekspremjers un pašreizējais Saeimas deputāts Valdis Dombrovskis ("Vienotība").

Kandidējot uz Eiropas Komisijas prezidenta amatu, Dombrovskis koncentrējas uz ekonomiskās attīstības jautājumiem: „Kādā veidā no krīzes pārvarēšanas fāzes, kur Eiropas Savienība un eirozona pašreiz atrodas, nodrošināt ilgtspējīgu ekonomisko izaugsmi un jaunu darbavietu radīšanu.”

„Lielā mērā to var izdarīt, stiprinot Eiropas Savienības konkurētspēju, jo nevar uzturēt augstu labklājības līmeni, neuzturot augstu konkurētspējas līmeni. No šī viedokļa raugoties, krīze, ko esam piedzīvojuši Latvijā un Eiropas Savienībā, tā nav tikai fiskālā, budžeta deficīta krīze, tur ir arī konkurētspējas aspekti. Ja ar fiskāliem aspektiem mēs daudzmaz sekmīgi tiekam galā, tad konkurētspējas jautājumos vēl daudz kas jārisina,” sacīja Dombrovskis. Viņš īpaši norādīja uz ES iekšējo tirgu, tostarp enerģija un digitālais iekšējais tirgus, kā arī ES piedāvājums attiecībā uz zinātnēm un inovācijām.

Jau ziņots, ka Dombrovskis otrdien Briselē oficiāli pieteicis savu kandidatūru Eiropas Tautas partijas (ETP) nominācijai Eiropas Komisijas (EK) prezidenta amatam. 

Iepriekš partija „Vienotība”  oficiāli izvirzīja Dombrovski kā Eiropas Tautas partijas kandidātu Eiropas Komisijas prezidenta amatam.

Domes lēmums bija vienbalsīgs. Nomināciju pieņemot, Dombrovskis uzsvēra, ka viņa izredzes ir jāvērtē reālistiski, jo uz EK prezidenta amatu pretendē arī citi spēcīgi kandidāti, taču viņš neatsakās no šī izaicinājuma.

„Es pieņemu šo nomināciju un uzskatu, kā tā dod arī iespēju Eiropas Savienības  līmenī diskutēt par Latvijas lomu un iespējām ES un par to, kādi ir ES iespējamie tālākie virzieni,” sacīja Dombrovskis.

Dombrovska kandidatūru atbalsta arī partijas no Igaunijas un Lietuvas. Galīgo lēmumu, kuru politiķi Eiropas Tautas partija virzīs augstajam amatam, partijas politiskā asambleja izlems 7.martā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti