Rīta Panorāma

Intervija ar Ingūnu Sudrabu

Rīta Panorāma

Intervija ar Normundu Kadiķi

Intervija ar Valdi Dombrovski

Dombrovskis: Latvijas IKP prognoze šim gadam saruks

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Līdz ar sankciju ieviešanu Latvijas iekšzemes kopprodukta (IKP) izaugsmes prognoze šim gadam saruks, taču Latvijā arī nedrīkst būt jautājuma par to, vai tā var atļauties iesaistīties Eiropas Savienības (ES) un Krievijas savstarpējās sankcijās.

Šādu viedokli piektdienas rītā LTV raidījumā „Rīta Panorāma” sacīja bijušais Latvijas premjers Valdis Dombrovskis („Vienotība”).

Patlaban IKP izaugsmes prognoze šim gadam ir 3,8% - domājams, ka līdz ar sankcijām tā saruks, pieļāva par Eiropas Parlamenta deputātu nesen kļuvušais politiķis.

Dombrovskis akcentēja, ka situācija Austrumukrainā piespiež Latviju šajās sankcijās piedalīties. Ja citas valstis vienkārši noskatītos pašreiz notiekošajā Ukrainā, tas būtu nopietns apdraudējums arī citām valstīm, atzina politiķis.

Attiecībā uz Krieviju Dombrovskis norādīja, ka tās ekonomika sankcijās cietīs. Vēl pirms sankciju pieņemšanas bija skaidrs, ka Krievijas ekonomika šogad labākajā gadījumā stagnēs. Šobrīd jau var teikt, ka tā piedzīvos recesiju.

Nav gan skaidrs, cik recesija būs ilga, jo tas atkarīgs, vai un cik ātri situācijā Donbasā normalizēsies.

Vēstīts, ka ASV, Eiropas Savienība, Japāna un Kanāda šonedēļ pavēstīja par stingrākām sankcijām pret Krieviju. Tās tiek uzskatītas par pirmajām sankcijām, kas tiešā veidā būtiski ietekmēs Krievijas ekonomiku. Arī Krievija ir draudējusi ieviest sankcijas pret Rietumvalstīm. Vienu no tām Krievija izdarīja jau trešdien, kad ierobežoja Polijas dārzeņu un augļu importu.

Krievija jau ir spērusi atbildes soļus. Krievijas pārtikas kvalitātes uzraudzības dienests „Rosseļhoznadzor” atklājis baktērijas kādā sausā piena partijā no Latvijas un arī aizliedzis „DK Daugava” biezpiena ieviešanu valstī, jo tajā atklātas kaitīgas vielas, liecina dienesta paziņojumi. Latvijas Pārtikas un veterinārais dienests gan šo soli nesaista ar sankcijām.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti