Dienas ziņas

Latgalē lietavas kavē sējas darbus

Dienas ziņas

Ludzā "ūdens" talka

Dombrovskis: Latvijai jāsamazina nodokļi darbaspēkam

Dombrovskis: Latvijai jāsamazina nodokļi darbaspēkam

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Latvijas ekonomikas uzlabošanā ir daudz darāmā – tā secina ekspremjers Valdis Dombrovskis, kurš Eiropas Komisijas viceprezidenta statusā piedalījās Rīgā notikušajā Savienības finansistu un ekonomistu neformālajā apspriedē. Dombrovskis uzskata - Latvijai jāmazina nodokļu slogs darbaspēkam, pārliekot to uz patēriņu un īpašumiem.

Ekonomikas veicināšanas receptei ir vairākas sastāvdaļas, kas palīdzētu kāpināt mūsu – gan Latvijas, gan Eiropas kopējo konkurētspēju pasaules tirgos. Par to šodien sprieda Eiropas finanšu un ekonomikas politikas veidotāji Latvijas prezidentūras rīkotajā sanāksmē Gaismas pilī.

Latvija starp Eiropas Savienības valstīm ekonomikas izaugsmes ziņā skaitāma pie veiksmīgākajām un mums ir otrs mazākais budžeta deficīts, tomēr, kā Latvijas Televīzijai atzina Valdis Dombrovskis, arī mūsu valstij reformas ir jāturpina.

"Arvien vēl ir daudz darāmā Latvijā attiecībā uz nodokļu sloga novirzīšanu no darbaspēka uz citām nodokļu bāzēm, kas mazāk ietekmē izaugsmi – kā patēriņš, īpašums, kapitāla nodokļi," norāda Dombrovskis. "Tāpat Latvijā ir vesela virkne jautājumu par uzņēmējdarbības vidi kopumā – tai skaitā maksātnespējas regulējumu un tiesu sistēmas efektivitāti."

Tas tagad būtu jāspēj īstenot Dombrovska partijas biedriem, kas ir pašreizējās valdības priekšgalā. Latvijas finanšu ministrs Jānis Reirs, būdams sanāksmes namatēvs, šodien koncentrējās uz Eiropas ekonomikas stāvokli kopumā – tas uzlabojas. Taču ir konstatēts, ka Eiropas Savienības valstu uzņēmējiem salīdzinot, piemēram, ar ASV ir pat pieckārt mazāk iespēju piesaistīt sev finanses no kapitāla tirgiem. Komplektā ar nespēju tikt pie kaut cik izdevīgiem banku kredītiem, uzņēmumu attīstībai tā ir jūtama bremze. Izeja ir privātā kapitāla piesaiste, veidojot eiropiešiem kopēju kapitāla tirgus savienību, kam ministri Rīgas sanāksmē piekrita.

"Maziem un vidējiem uzņēmumiem jānodrošina iespēja vieglāk piesaistīt investorus no visām ES dalībvalstīm," skaidro finanšu ministrs Jānis Reirs (“Vienotība”). "Tikai mudinot cilvēkus ieguldīt konkurētspējīgos produktos un uzņēmumos, ES var atjaunot dinamisku izaugsmi konkurētspējīgā Eiropā."

Eiropas prioritāšu augšgalā ir arī cīņa ar nodokļu nemaksātājiem un tiem, kuri savu peļņu mākslīgi pārceļ uz beznodokļu vai zemu nodokļu valstīm.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti