Debatēs vairums deputātu kandidātu atbalsta «Latvijas Gāzes» akciju izpirkšanu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Latvijas Televīzijas priekšvēlēšanu debatēs vairākums partiju sarakstu līderu Latgales reģionā atbalsta „Latvijas Gāzes” akciju izpirkšanu.

Ja valsts var iegūt kontroli pār uzņēmumu, par akciju pirkšanu iestājās Inese Laizāne (NA), līderis Andrejs Elksniņš („Saskaņa”) un Jurijs Zaicevs (Latvijas Krievu savienība).

Savukārt satiksmes ministrs Anrijs Matīss („Vienotība”) norādīja, ka akcijas jāpērk tikai tad, ja spēj iegūt kontroli pār uzņēmumu, taču pašreizējais Vācijas uzņēmuma „E.ON”, kas ir LG akcionārs, ierosinājums to nepiedāvā. Tāpat svarīga ir cena un tas, vai ar šo pirkumu Latvija var diversificēt gāzes piegādes. „Ja nē, tad nav šis pirkums adekvāts,” uzskata Matīss.

Arī Edgars Jaunups („Latvijas attīstībai”) uzsvēra, ka akcijas ir jāizpērk, bet galvenais ir cena, taču Vācijas uzņēmuma nosauktā cena ir stipri par augstu. Silvija Šimfa („No sirds Latvijai”) arī uzskata, ka akcijas ir jāpērk, jo valsts „par daudz no savām rokām ir izlaidusi stratēģiskos objektus”.

Pret akciju pirkšanu bija Juris Viļums (Latvijas Reģionu apvienība) un Raimonds Vējonis (ZZS), norādot – ja valstij nav kontroles pār uzņēmumu, pirkums nav jāveic.

Izvairīgs atbildē bija Jānis Jurkāns („Vienoti Latvijai”). „Tas ir ļoti liels jautājums un jāsaskaņo ar kopējo enerģētikas problēmu Eiropā, un tad jāpieņem lēmums,” teica Jurkāns.

Jau ziņots, ka valdība vēl vērtē iespējas iegādāties Vācijas uzņēmumam "EO.N Ruhrgas" piederošos 47,23% AS "Latvijas gāze" akcijas. Tomēr Vācijas koncerns vēlas pārdod savas akcijas, jo nolēmis aiziet no Baltijas tirgus.

Premjerministre Laimdota Straujuma norādīja, ka Vācijas energokompānijas „E.ON” piedāvātā cena - 220 miljoni eiro - par akcijām ir pārāk augsta.

Iepriekš Savickis pauda, ka valdības iekļūšana akcionāru sastāvā novedīs pie tā, ka Krievija paaugstinās gāzes piegādes cenas Latvijai.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti