Darba grupa konceptuāli atbalsta lielāku neapliekamo minimumu par apgādājamiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Valdošās koalīcijas partiju izveidotā darba grupa, kas izvērtē Finanšu ministrijas piedāvāto nodokļu reformu, vēl turpinās diskusijas par iespēju palielināt neapliekamo minimumu par apgādībā esošām personām. Konceptuāli to atbalstot visu valdībā pārstāvēto partiju politiķi, kā arī diskusijās iesaistītie sociālie partneri. 

Taču pirms izšķiršanās, cik lielā mērā neapliekamo minimumu par apgādībā esošajiem palielināt, esot jātiek skaidrībā par to, kā pašvaldībām tiks kompensēts ieņēmumu samazinājums no iedzīvotāju ienākuma nodokļa.

Patlaban tiek modelēti dažādi nodokļa atvieglojuma palielināšanas varianti, to pēc pirmdien, 10.aprīlī, notikušās darba grupas sēdes pauda Nacionālās apvienības politiķis Imants Parādnieks.

Imants Parādnieks: Konceptuāli atbalsta lielāku neapliekamo minimumu par apgādājamiem
00:00 / 00:40
Lejuplādēt

Viņš norādīja, ka tiek meklēti veidi, kā sniegt atbalstu ģimenēm ar bērniem, kurām tas visvairāk nepieciešams; diskusijas turpināsies, un visi sociālie partneri atbalsta, ka šis ir virziens, kurā ir jāstrādā.  

Pašlaik atvieglojumi par apgādājamajiem paredz, ka ar 23% iedzīvotāju ienākuma nodokli neapliek 175 eiro mēnesī par katru apgādājamo.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti