Centrāltirgus cīņu pret krāpniekiem un nelegālo preču tirgotājiem sola pastiprināt vēl šogad

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Pašvaldības uzņēmuma "Rīgas Centrāltirgus" jaunā vadība patlaban izstrādā plānu, lai izskaustu nelegālo preču apriti tirgū, kā arī labāk izsekotu pārdošanā nonākušās lauksaimniecības produkcijas izcelsmi.

“Šobrīd tiek izstrādāti divi plāni. Pirmkārt, akciju sabiedrība “Rīgas Centrāltirgus” sadarbībā ar Valsts ieņēmumu dienestu un Pārtikas un veterināro dienestu izstrādā plānu lauksaimniecības produktu izsekojamības uzlabošanai. Savukārt sadarbībā ar Iekšlietu ministriju un Valsts policiju top plāns nelegālo akcizēto preču aprites apkarošanai,” stāsta Centrāltirgus pārstāvis Ivars Jakovels.

Šajos plānos iekļauta arī iecere pilnveidot videonovērošanas sistēmas. Turklāt plānus iecerēts gan izstrādāt, gan sākt īstenot jau šogad.

Centrāltirgus pārstāvis Ivars Jakovels
00:00 / 00:45
Lejuplādēt

Šāda Centrāltirgus rīcība seko pēc Latvijas Televīzijas raidījuma “Aizliegtais paņēmiens” konstatētā, ka no tirgū apgrozītajiem miljoniem valsts saņem nelielas summas, jo tirgotāji neuzrāda patiesos apjomus, bet pati tirgošanās visbiežāk notiek bez kases aparātiem.

Savukārt bijusī Valsts ieņēmumu dienesta vadītāja Ināra Pētersone Centrāltirgū notiekošo nodēvējusi par organizēto noziedzību. Rīgas vicemēram Andrim Amerikam (“Gods kalpot Rīgai”) nācās atzīt, ka dome līdz šim nav pietiekami darījusi tirgus sakārtošanā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti