«Bundesbank» vadītājs kritizē Grieķiju un iebilst pret turpmāku finanšu palīdzību

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Vācijas Centrālā banka asi kritizējusi jauno Grieķijas valdību un izteikusi iebildumus pret turpmākas finansiālas palīdzības sniegšanu tai. 

 “Bundesbank” vadītājs Jenss Vīdmanis uzsvēris, ka līdz rudenim Grieķija bija ievērojami progresējusi, taču tad jaunā valdība zaudējusi tai doto uzticību.

Intervijā laikrakstam “Focus” viņš noraidījis izskanējušo informāciju, ka Grieķijai jau tuvākajā laikā varētu raksties objektīvas grūtības pildīt  finansiālās saistības un  tai draudētu nenovēršams bankrots.

Vīdmanis uzsvēra - ja netikšot rasts ilgtermiņa risinājums, situācija var kļūt kritiska, taču ārkārtas aizdevuma summas palielināšana nav atbilde. Grieķija pašlaik cenšas panākt jaunu vienošanas ar starptautiskajiem aizdevējiem, lai saņemtu izmaksas no starptautisko institūciju un valstu piešķirtās kredītlīnijas. No Grieķijas pašlaik tiek gaidīts jauns reformu plāns, kuru Grieķijas valdība solījusi prezentēt pirmdien.

Jau vēstīts, ka Grieķijas kreditori februārī piekrita pagarināt aizdevuma programmu šai valstij pēc Alekša Cipra jaunās valdības solījuma īstenot reformas. Ja Grieķija izpildīs savas saistības, tā saņems līdz 7,2 miljardiem eiro no līdzekļiem, kas vēl palikuši ES daļā no 240 miljardu eiro lielā starptautiskā aizdevuma. Līdz šim iesniegtie piedāvājumi, kas paredzēja ēnu ekonomikas apkarošanu un manipulācijas ar nodokļiem, pretim saņemot iespēju palielināt budžeta izdevumus, pēc kreditoru domām nebija ilgtspējīgi un atbilstoši iepriekš panākto līgumu garam.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti