Dienas ziņas

Tapis albums "Vidzemē man būt!"

Dienas ziņas

Ciemats "Rožkalni"-paraugs deinstitucionalizācijas projektam

Karavīrus baros ar Latvijas produktiem

Bruņoto spēku apgādei pirks vietējo pārtiku

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Trešdien, 30.novembrī, parakstīs sadarbības līgumu par Nacionālo bruņoto spēku (NBS) apgādi ar vietējās lauksaimniecības un pārtikas nozaru produkciju. Šajos iepirkumos papildu punkti tiks doti svaigiem produktiem ar mazāku loģistikas attālumu, intervijā Latvijas Radio pastāstīja Latvijas Pārtikas uzņēmumu federācijas padomes priekšsēdētāja Ināra Šure.

Vienošanos par sadarbību parakstīs Aizsardzības un Zemkopības ministrijas, Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padome un Pārtikas uzņēmumu federācija.

Vienošanās paredz, ka iepirkumos prioritāte ir svaigiem produktiem, kas no loģistikas viedokļa mēro diezgan nelielu ceļu. Tāpat papildus punktus saņems ar nacionālo kvalitātes zīmi marķēti produkti, pastāstīja Pārtikas uzņēmumu federācijas vadītāja.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

“Mums liels prieks, ka Latvijas Nacionālie bruņotie spēki kā mūsu patriotisma simbols izrāda šo lojalitāti un ir ieinteresēti vietējo pārtikas uzņēmumu attīstībā,” saka Šure.

Līdz ar šādu vienošanos uzņēmēji cer uz lielāku kvalitatīvu vietējo produktu noietu. 

Latvijas lauksaimnieki izteica pārliecību, ka  ir spējīgi pabarot ne tikai savu armiju, bet arī sabiedroto valstu karavīrus, kas pie mums ieradīsies nākamgad.

Apmierinātību ar vienošanos par Latvijā ražotu produktu piegādi armijai pauda gan Bruņoto spēku, gan lauksaimnieku organizāciju pārstāvji.

“Karavīrs diez vai būs karotājs, ja viņš nebūs paēdis. Un tas vēl jo nozīmīgāk tāpēc, ka nākamajā gadā šeit ieradīsies mūsu sabiedrotie lielā skaitā, kam arī būs nepieciešama pārtika, ko ražo mūsu zemkopji. Līdz ar to mums ir svarīgi atrast šo kopsaucēju, ko sniedz mūsu lauksaimnieki, kuri varēs mums dot to labāko,” pauda aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis (Zaļo un zemnieku savienība).

Pārtikas iegāde ir iespēja, kā atbalstīt Latvijas lauksaimniekus, un tas nav mazsvarīgi arī karavīriem, kuriem sasaldēta gaļa un konservi nešķiet laba pārtika.

“Latvijas karavīriem nozīmīga ir Latvijas pārtika. Apmeklējot Kazahstānu, viens karavīrs pienāca klāt un teica, ka esot pavārs. Pārtika neesot īsti laba. Ziemeļbriežu gaļa viņiem nepatīkot. Vajadzētu cūciņu,” stāstīja armijas komandieris Raimonds Graube.

Lauksaimnieku piedāvājumu klāsta iekļauti dažādi pārtikas produkti – gaļa, piens, maize, olas, zivis, dārzeņi un augļi. Par to, kuras saimniecības produktus piegādās, lems nozares asociācijas.

“Mēs piegādāsim dabīgo sulu, ābolus, ogas un esam priecīgi par to, ka mūsu zēni saņems vietējos vitamīnus,” atzina Augļkopju asociācijas valdes priekšsēdētāja Māra Rudzāte.

Pārtikas produktu iegāde no lauksaimniekiem un pirmās piegādes armijai notiks nākamgad.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti