BNS īpašnieks iegādājas aģentūru LETA

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Investīciju holdings "UP Invest OÜ", kam pieder ziņu aģentūru grupa "Baltic News Service" (BNS), ir iegādājies Latvijas lielāko informācijas aģentūru LETA, informē uzņēmumā „UP Invest OÜ”. Darījums vēl jāapstiprina Latvijas Konkurences padomei (KP). Īpašnieki darījuma summa neatklāj. 

Paziņojumā medijiem "UP Invest" valdes loceklis Svens Nūtmans norāda - gan BNS, gan LETA zīmoli Latvijā tiks izmantoti arī turpmāk.

LETA būšot neatkarīga no citām ar "UP Invest" saistītajām Latvijas mediju kompānijām, sola jaunie īpašnieki.

"LETA klienti var būt pārliecināti, ka pašreizējie kvalitātes standarti tiks saglabāti un uzturēti arī turpmāk. Ļoti labi, ka LETA ir iegādājies investors ar starptautisku vērienu. Tas garantēs spēcīgas ilgtermiņa pozīcijas mūsu ziņu un mediju monitoringa servisiem," sacīja LETA valdes locekle Una Klapkalne.

„Mēs redzam "UP Invest" kā uzticamu profesionālu mediju investoru ar ilgtermiņa biznesa stratēģiju, un esam pārliecināti, ka turpinās veiksmīga LETA attīstība," komentē pašreizējais LETA valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Barkāns. Iepriekšējie LETA īpašnieki turpinās biznesa un investīciju darbību Latvijā, ieskaitot mediju sektorā, izdodot biznesa žurnālu "Kapitāls" un organizējot biznesa vadības seminārus un konferences zem "BIG EVENT" zīmola. 

Skaidrīte Ābrama: KP pēc vērtējuma varēs pateikt, vai šī apvienošanās ir atļaujama
00:00 / 00:33
Lejuplādēt

KP vadītāja Skaidrīte Ābrama Latvijas Radio norādīja, ka apvienošanās ziņojuma izvērtēšana ietver ļoti plašu informācijas ieguvi, analīzi.

"Tikai pēc vērtējuma mēs varēsim pateikt, vai šī apvienošanās ir atļaujama, vai šī apvienošanās ir atļaujama ar saistošiem noteikumiem, ja tiks identificēta tirgū situācija, ka varētu samazināties konkurence, vai arī, ka vispār šī apvienošana ir aizliedzama. Tā kā trīs atbildes šajā jautājumā var būt. Un šobrīd Konkurences padome izvērtēs, vai ziņojums ir atzīstams par pilnu un sāks tā izvērtēšanu attiecībā uz šo darījumu," norādīja Ābrama.

Informācijas aģentūra LETA sniedz ziņu un biznesa informācijas risinājumus organizācijām un uzņēmumiem. LETA tika dibināta 1992.gadā, tomēr aģentūras vēsture aizsākās 1919.gadā. 2014 gadā LETA strādāja 158 darbinieki, uzņēmuma apgrozījums bija 3 087 968 eiro un peļņa – 9714 eiro.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti