Banku kopējo noguldījumu atlikums pirmo reizi pārsniedzis 20 miljardu eiro slieksni

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Banku piesaistītie noguldījumi jūnijā pieauga par 2,5% jeb 489,7 miljoniem eiro, kopējo noguldījumu atlikumam pirmoreiz pārsniedzot 20 miljardus eiro, liecina  Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) operatīvā informācija par Latvijas banku darbības rezultātiem šā gada jūnijā. 

Būtiski palielinājās rezidentu noguldījumi - par 4% jeb 402 miljoniem eiro, sasniedzot 10,4 miljardus eiro. Lielākoties pieauga valdības noguldījumi (par 341 miljonu eiro) un mājsaimniecību noguldījumi (par 60 miljoniem eiro). Arī nerezidentu noguldījumi palielinājās - par 0,9% jeb 87,9 miljoniem eiro, sasniedzot 9,7 miljardius eiro.

Banku sektora kopējais kredītportfelis mēneša laikā samazinājās par 1%, tai skaitā rezidentu korporatīvais kredītportfelis - par 0,5%, rezidentu mājsaimniecību - par 0,6%, bet nerezidentiem izsniegto kredītu atlikums - par 4,1%.

Jūnijā banku sektora kopējais aktīvu apmērs, salīdzinot ar iepriekšējo mēnesi, pieauga par 1,1% un jūnija beigās sasniedza 28,3 miljardus eiro.

Banku sektors kopumā 2014.gada pirmajā pusgadā darbojās ar peļņu 176,8 miljonus eiro apmērā (2013.gada attiecīgajā periodā banku peļņa sasniedza 110,6 miljonis eiro). Jūnijā ar peļņu darbojās 16 Latvijas bankas un četras ārvalstu banku filiāles (to tirgus daļa kopējos banku sektora aktīvos – 86,6%). 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti