Avoti: Francija un Vācija gatavo plānu ES attīstībai pēc «Brexit» referenduma

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Francija un Vācija gatavo kopīgu plānu Eiropas Savienības (ES) nākotnei pēc Lielbritānijas "Brexit" referenduma neatkarīgi no tā iznākuma, piektdien ziņoja informēti avoti.

Lai gan ES uzstāja, ka nav plāna B, amatpersonas no vairākām valstīm, tostarp Francijas, Vācijas un Itālijas, pirmdien tikušās Briselē, lai apspriestu rīcības plānu dienām pēc referenduma, atklāja viens no avotiem.

Amatpersonām pievienojās Eiropas Komisijas (EK) prezidenta Žana Kloda Junkera administrācijas vadītājs Martins Zelmairs, kurš iepriekš šonedēļ piesaistīja mediju uzmanību, brīdinot par "šausmu scenāriju", saskaņā ar kuru varu Eiropā un ASV iegūtu populistu līderi.

Sarunās galvenokārt apspriesta komunikācija, proti, kas tiks oficiāli teikts 24.jūnijā, kurš to teiks un kādā veidā atkarībā no referenduma rezultāta, atklāja viens no avotiem.

Lielbritānijā referendums par valsts dalību ES notiks 23.jūnijā.

Avots sacīja, ka dziļas diskusijas par referenduma iznākuma sekām nav notikušas.

Vācijas valdība atteicās komentēt šo amatpersonu tikšanos.

"Es nevaru neko nedz apstiprināt, nedz noliegt - ja notikušas konfidenciālas tikšanās, tad tās ir konfidenciālas," paziņoja valdības preses pārstāvis.

ES nākamās lielās sarunas par "Brexit" jautājumu plānotas jau pēc referenduma Eiropas līderu samitā 28.jūnijā un 29.jūnijā.

Viens no diplomātiem AFP sacīja, ka Vācija un Francija tikmēr sākušas apspriest kopīgu plānu, bet sīkāku informāciju neatklāja.

"Mums nepieciešams politisks vēstījums, metode, kalendārs," piebilda cita augsta ranga Eiropas amatpersona, nodēvējot to par Francijas-Vācijas iniciatīvu un "politiskām diskusijām par Eiropas vērtībām un vēsturisko kontekstu".

Plāns ietvers arī drošības jautājumus, jaunatnes nodarbinātību darba tirgū un neaprobežosies ar eirozonu.

Sīkāka informācija par šo plānu varētu nonākt atklātībā svētdien pēc Francijas prezidenta Fransuā Olanda un Vācijas kancleres Angelas Merkeles tikšanās Verdēnā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti