Atliek «Revertas» maksātnespējas lietas izskatīšanu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Kaut arī trešdien Rīgas Ziemeļu rajona tiesā bija plānots izskatīt bijušā "Parex" bankas akcionāra Viktora Krasovicka prasību par problemātisko aktīvu pārvaldītājas "Reverta" maksātnespēju, plānotā tiesas sēde nenotika. Tā tika atlikta tiesneša Didža Melbārža slimības dēļ. Jauns lietas izskatīšanas datums pagaidām nav noteikts.

"Revertas" maksātnespēju Krasovickis pieprasījis, viņaprāt, nenokārtotu parādsaistību dēļ. To summa - vairāk nekā 4268 eiro. "Reverta" saskaņā ar šogad jūlijā spēkā stājušos likumu, pārstājusi maksāt procentmaksājumus bijušajiem "Parex" akcionāriem par to ieguldījumu subordinētajā bankas kapitālā, kas pēc "Parex" sadalīšanas nonācis "Revertas" īpašumā. Norēķināties ar citiem kreditoriem "Reverta" varēs vien tad, kad būs atmaksājusi valsts sniegto atbalstu.

Attiecības starp "Revertu" un bijušajiem "Parex" bankas akcionāriem jau ilgāku laiku ir saspringtas. Šī ir jau trīspadsmitā starp pusēm ierosinātā tiesvedība. "Reverta" pret Karginu un Krasovicki sākusi vairākas tiesvedības par aptuveni 200 miljonu eiro zaudējumu piedziņu, ko viņi nu jau likvidētajai "Parex" bankai radījuši, slēdzot tirgus prasībām neatbilstošus darījumus, tostarp par paaugstinātu depozītu procentu izmaksu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti