Atlaistais «galvenās» «Swedbank» šefs varētu būt iesaistīts krimināli sodāmās darbībās

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Materiāli par šonedēļ atlaistā “Swedbank” kompānijas vadītāja Mikaela Volfa darbību liecina, ka viņa rīcība saistībā ar dažādām transakcijām varētu būt arī krimināli sodāma, raksta rus.lsm.lv

To secinājušas Zviedrijas varas iestādes.

Zviedrijā un Baltijas valstīs lielākā banka oficiāli ir atzinusi, ka Zviedrijas finanšu uzraugam “Finansinspektionen” ir nodevusi materiālus par šādām transakcijām un ka tās ir saistītas ar Volfa darbu.

“Swedbank” paziņojumā norādīts, ka materiāli par Volfa rīcību ir nonākuši arī Ekonomisko noziegumu izmeklēšanas birojā, kam tagad būs jālemj, vai sākt izmeklēšanu. Zviedrijas Radio gan norāda, ka “Swedbank” nekonkretizē par kurām transakcijām ir runa. Tomēr bankas padomes priekšsēdētājs Anderss Sundstrēms atklāja, ka pati “Swedbank” par notikušo uzzināja sestdien, 30.janvārī, kad par iespējamajiem pārkāpumiem ziņoja kāds darbinieks.

Viņš arī atzina, ka notiekošais bojā “Swedbank ”tēlu. Taču, cik patlaban ir zināms, nevienam klientam nav nodarīts materiāls kaitējums, uzsvēra “Swedbank” viena no vadošajām amatpersonām.

Pats Volfs, kā ziņo Zviedrijas Radio, noraida jebkādu savu iespējamo vainu. “Es esmu ļoti pārsteigts par šiem apgalvojumiem. Es noraidu apsūdzības noziedzīgā rīcībā. Es arī apsveicu izmeklēšanu, kas pierādīs, ka esmu nevainīgs. Diemžēl, es esmu pārliecināts, ka viss notiekošais ir daļa no kampaņas, kas ir vērsta pret mani,” radio teica Volfs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti