Atkal plāno pagarināt dīzeļvilcienu modernizācijas termiņu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Valdība šonedēļ lems par dīzeļvilcienu modernizācijas projekta termiņa atkārtotu pagarināšanu līdz šā gada 20.septembrim.

Lai gan dīzeļvilcienu ritošā sastāva modernizācijas projektā bija paredzēts līdz šā gada 30.jūnijam modernizēt sešus vilcienu sastāvus kopumā ar 19 vagoniem, līdz šim sekmīgi ekspluatācijā nodoti trīs no tiem un vēl vienu iecerēts nodot līdz 30.jūnijam.

Savukārt ar pārējo divu vilcienu sastāvu modernizāciju iekļauties termiņā neizdodas un tos plāno nodot ekspluatācijā līdz 15.jūlijam un līdz 15.septembrim.

Dīzeļvilcienu modernizēšanas projektā  2014.gada 31.janvārī noslēgts līgums starp AS “Pasažieru vilcinies” un pilnsabiedrību “DMU vilcieni” par DR1A sērijas dīzeļvilcienu vagonu modernizāciju. Vagonu modernizācijas iepirkuma līguma summa ir 21,9 miljoni eiro, tajā skaitā attiecināmās vagonu modernizācijas izmaksas 20,5 miljoni eiro.

Sākotnējais projekta termiņš bija 2015.gada 31.decembrim, taču pērn decembra sākumā “Pasažieru vilciens” to lūdza pagarināt līdz 2016.gada 30.jūnijam.

Jau ziņots, ka "DMU vilcieni" ietilpst AS "Rīgas vagonbūves rūpnīca", AS "Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīca" un AS "VRC Zasulauks". Kopumā vilcienu modernizācija prasa nepilnus 22 miljonus eiro un 13 miljoni eiro bija paredzēti kā ES līdzfinansējums. 

Tā kā pērn maijā tika paziņots, ka uzņēmums nespēj iekļauties līgumā paredzētajos termiņos, tika apdraudēts Eiropas Savienības (ES) finansējums, kas bija paredzēts šim projektam. Ja ES finansējums būs zaudēts, no uzņēmuma varēs piedzīt līgumā paredzēto sodu, tiesa, tas var būt tikai līdz 10% no līguma summas jeb 2,2 miljoni eiro. 

Iepriekš plānots, ka vilcienos uzlabos to tehnisko stāvokli, samazinās energoresursu patēriņu, kā arī uzturēšanas izmaksas. Tādējādi vilcienus varēs izmantot par 20 gadiem ilgāk un tajos būs augstāks komforta un drošības līmenis. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti