Atbalsts valstīm no ES investīciju fonda būs atkarīg no pieteikumu daudzuma un kvalitātes

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Arī Latvijai būs iespējas izmantot naudu no Eiropas Savienības (ES) jaunā investīciju plāna, taču viss būs atkarīgs, cik aktīvi un cik kvalitatīvus projektus valsts pieteiks, norāda Eiropas komisārs, bijušais Latvijas premjers Valdis Dombrovskis („Vienotība”).

Eiropas Komisija ir nākusi klajā ar investīciju plānu par to, kā nākamo trīs gadu laikā novājinātajā ES ekonomikā ieguldīt 315 miljardu eiro, izveidojot investīciju fondu.

Lauvas tiesu naudas plāno piesaistīt no privātuzņēmējiem, ar Eiropas Savienības naudu viņus iedrošinot ieguldīt projektos, kuros viņi līdz šim baidījušies uzņemties risku. Plānots, ka fonds savu darbu sāks jau nākamgad.

„Tas būs atkarīgs no Latvijas un pārējām dalībvalstīm, cik aktīvi un cik kvalitatīvus projektus tās pieteiks. Līdz ar to pašreiz nevienai valstij netiek garantēta nekāda iezīmēta summa. Tas būs atkarīgs gan no pieteikto projektu daudzuma, gan kvalitātes, kurus izskatīs neatkarīga investīciju fondus pārvaldības institūcija, kas profesionāli vērtēs riskus un lems, kurus no šiem projektiem atbalstīt,” skaidro Dombrovskis.

Jau ziņots, ka Eiropas Komisija (EK) trešdien paziņoja par 315 miljardu eiro lielu Investīciju plānu, kura mērķis ir atjaunot izaugsmi Eiropā un samazināt bezdarbu.

Plāns paredz radīt Stratēģisko investīciju fondu, kurā tiks ieguldīta Eiropas Savienības nauda – 16 miljardi - un Eiropas Investīciju bankas nauda – 5 miljardi, un šī nauda tiks izmantota kredītu garantijām, iekustinot kopumā 315 miljardus eiro. Ieguldījums fondā tiek sagaidīts arī no dalībvalstīm.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti