ASV iecerēta vērienīga nodokļu reforma

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Amerikas Savienotajās Valstīs jau tuvākajā laikā īstenos vērienīgu nodokļu reformu, būtiski samazinot nodokļus uzņēmējiem.

“Mūsu mērķis ir padarīt amerikāņu biznesu par viskonkurētspējīgāko pasaulē. Patlaban uzņēmumiem jāmaksā 35% nodoklis par ienākumiem visā pasaulē. Tā, iespējams, ir vissarežģītākā un neefektīvākā nodokļu likme pasaulē. Tāpēc nav pārsteigums, ka kompānijas miljardiem dolārus izvieto ārzonās,” pauda ASV finanšu ministrs Stīvens Mnučins.

Britu raidorganizācija BBC ziņo, ka nodokļu reformu atbalsta lielākā daļa parlamenta deputātu. Pārstāvju palātas spīkers Pols Raians informēja, ka apmēram četras piektdaļas no plāna jau saskaņotas, un vēl jāpieņem tikai nebūtiski labojumi.

Eksperti norāda, ka izmaiņas sākotnēji radīs lielus zaudējumus valsts ekonomikā, tomēr ilgtermiņā ekonomikas izaugsme to kompensēs.

Nodokļu samazināšana uzņēmumiem un ASV kompāniju konkurētspējas veicināšana bija viens no centrālajiem prezidenta Donalda Trampa priekšvēlēšanu solījumiem. Baltā nama saimnieks arī iestājas par priekšrocību piešķiršanu vietējiem uzņēmumiem iepirkumu konkursos un amerikāņu strādājošo tiesībām. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti