Apgrozībā nonāks jaunās sērijas 50 eiro banknotes

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

50 eiro banknote ir biežāk lietotā papīra naudaszīme gan Latvijā, gan eirozonā, liecina Latvijas Bankas informācija. Tāpēc par labu ziņu uzskatāms fakts, ka nākamnedēļ apgrozībā nonāks jaunās sērijas 50 eiro banknotes, kas būs krietni drošākas pret viltojumiem.

Uz banknotes būs jauns, inovatīvs pretviltošanas elements. Skatoties uz banknoti pret gaismu, tās augšējā malā redzamais logs kļūs caurskatāms un tajā varēs ieraudzīt mitoloģisku tēlu – Eiropu.

„Jaunā parauga naudas zīmei, līdzīgi kā 20, 10 un 5 eiro banknotei, parādās Eiropas attēls, cilvēka attēls. Un, kā zināms, cilvēka attēlu ir vieglāk atpazīt nekā kaut kādas būves, mašīnas vai vēl kaut ko,” uzsver Latvijas Bankas naudas zīmju eksperts Aleksandrs Antiņš.

Vēl bez šī jauninājuma banknotes aversā iestrādāts spīdīgs skaitlis, kas, grozot naudaszīmi, maina krāsu no smaragdzaļas uz tumši zilu. Jaunās banknotes pakāpeniski nonāks apgrozībā, taču arī līdzšinējās būs derīgas bez laika ierobežojuma. Pirmās jaunā tipa 50 eiro banknotes pie iedzīvotājiem nonāks otrdien, 4.aprīlī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti