«Aldaris» atlaidīs 59 darbiniekus; brūvēs ekskluzīvu alu (papildināts)

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Veicot restrukturizāciju „Aldaris” pusgada laikā plāno atlaist 59 darbiniekus. Par to ceturtdienas paziņoja uzņēmuma vadītājs Veli Pekka Tennila. Tomēr „Aldaris” sola, ka visiem atlaistajiem darbiniekiem tiks palīdzēts atrast jaunu darbu. Jau šobrīd viņiem tiek piedāvātas 150 vakances citos uzņēmumos.

„„Aldaris” ir negatīvs ārvalstu investīciju piemērs,” tā pirms neilga laika intervijā Latvijas Televīzijai sacīja ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts, komentējot uzņēmuma plānus atlaist lielu darbinieku skaitu un daļēji pārcelt ražošanu uz citām valstīm.

„Tas, kas faktiski notiek, piedodiet, „Aldaris” slēdz Latvijā ražošanu. To visu, ko mēs pazīstam, tās alus šķirnes, ko Latvijā ražo, tās Latvijā vairs neražos. Līdz ar ko tas, ka varbūt tiks radītas jaunas šķirnes, kas varētu papildus šeit ražotas, neatsver to faktu, ka vienu no vecākajiem ražošanas uzņēmumiem Latvijā slēdz," sacīja Pavļuts.

Mēģinot uzlabot uzņēmuma publisko tēlu, „Aldara” vadītājs Veli Pekka Tennila šodien skaidroja, ka atlaisti tiks tikai 59 darbinieki un uzņēmumā paliks strādāt vairāk kā 200. Turklāt atlaižamajiem darbiniekiem tiks piedāvātas 150 brīvas vakances citos uzņēmumos.

„Mēs ne tikai palīdzēsim atrast jaunu darbu, bet arī piedāvāsim labu atbalsta programmu visiem darbiniekiem, kurus ietekmēs šī restrukturizācija. Visi šie darbinieki saņems finansiālās kompensācijas un cita veida atbalstu, piemērām, apmācības. Kopumā šī atbalsta pakete mums izmaksās vienu miljonu latu," solīja Veli Pekka Tennila.

Tāpat „Aldaris” sola turpināt atbalstīt sportu un kultūru. Uzņēmuma prognozes liecina, ka arī nodokļos tiks maksāta tik pat liela summa kā līdz šim - ap 17 miljoniem eiro gadā.

Restrukturizācija un darbinieku atlaišana ir saistīta ar to, ka uzņēmums Latvijā turpmāk vēlas ražot tikai dārgo alu. Savukārt lēto alu, it sevišķi plastmasas pudelēs, ražos citās „Aldara” mātes kompānijas „Carlsberg” rūpnīcās Lietuvā un Igaunijā. Tāpat „Aldaris” sola Latvijā izveidot alus inovāciju centru, kur tiks izstrādātas jaunas alus šķirnes visam Baltijas reģionam. „„Aldaris” brūvē un brūvēs alu Latvijā. Mēs turpmāk koncentrēsimies uz produktiem ar augstu pievienoto vērtību, piemēram, ekskluzīvu alus šķirņu brūvēšanu. Mēs kļūsim par ekskluzīvo alus šķirņu inovāciju centru Baltijas reģionā. Kopā ar pārmaiņām lēto alus segmentā, šīs darbības palīdzēs mums kļūt konkurētspējīgākiem Latvijas tirgū," saka Veli Pekka Tennila.

„Aldaris” uzsver, ka ekskluzīvo alus šķirņu segments Latvijā un citur pasaulē strauji aug. Savukārt lēto alus šķirņu daļa samazinās. Tādēļ uzņēmums vēlas gūt lielāku peļņu dārgā alus ražošanas. Pārmaiņas uzņēmumā un darbinieku atlaišana notiks tuvākā pusgada laikā.

Vienošanās par izmaiņām uzņēmuma struktūrā esot panākta pēc konsultācijām ar uzņēmuma arodbiedrību.

Jau vēstīts, ka septembra sākumā AS „Aldaris” paziņoja par stratēģijas maiņu, no nākamā gada koncentrējoties uz ekskluzīvo alus šķirņu brūvēšanu. Lai to īstenotu, ir pieņemts lēmums investēt 3 miljonus eiro vēsturiskajā alus darītavā, kas īpaši piemērota šādu alus šķirņu brūvēšanai. Blakus vēsturiskajai alus darītavai iecerēts izveidot alus muzeju, kurā gada laikā plānots uzņemt aptuveni 30 000 alus cienītāju un citus interesentu.

Savukārt lētākā cenu segmenta alus šķirņu, piemēram, plastmasas pudelēs (PET) pildītā alus, ražošana tiks pārcelta uz pārējām Baltijas valstīm – Lietuvu un Igauniju, alus darītavām iegādājoties daļu no "Aldara" PET iekārtām, pavēstīja Veli Pekka Tennila.

„Aldaris” ir dibināts 1865. gadā un ir „Carlsberg Grupas” uzņēmums. „Aldara” produktu portfelī ir aptuveni 40 dažādu dzērienu, kas pārstāv sešas grupas – alu, dzeramo ūdeni, alkoholiskos kokteiļus, sidru, bezalkoholiskos dzērienus un enerģijas dzērienus.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti