«airBaltic» pārņem Lietuvas lidsabiedrības «Air Lituanica» reisus Viļņā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Pēc Lietuvas aviokompānijas “Air Lituanica” lēmuma finanšu problēmu dēļ no sestdienas apturēt darbību, tās ieplānotos reisus pārņem Latvijas nacionālā lidsabiedrība “airBaltic”, informēja Latvijas aviopārvadātājs.

 “airBaltic” vadītājs Martins Gauss atzina, ka Latvijas lidsabiedrība stiprinās savas pozīcijas, un tagad  nodrošinās tiešos lidojumus no Viļņas uz Rietumeiropas un Ziemeļeiropas valstīm, kā arī apsvērs iespējas atvērt jaunus maršrutus.  

„airBaltic mājas tirgus ir Latvija, Lietuva un Igaunija. Mēs konsolidēsim un stiprināsim mūsu pakalpojumus mājās tirgū, piedāvājot vairāk tiešos lidojumus. Mēs šodien paziņojam par pirmajiem tiešajiem maršrutiem no Viļņas uz Eiropas rietumiem un ziemeļiem, un pakāpeniski izvērtēsim papildu reisu pievienošanu. Mēs sniegsim palīdzību pasažieriem pirmajās dienās pēc lidojumu pārtraukšanas, un piedāvāsim īpašas glābšanas cenas klientiem, kas iegādājušies biļetes,” informēja Gauss.

“airBaltic” nodrošinās lidojumus “Air Lituanica” reisos un sagatavos speciālus piedāvājumus pasažieriem, kuri jau pasūtījuši biļetes “Air Lituanica” reisiem vēlāk vasarā.  

Gauss norāda, ka Lietuvas kompānijas lēmums apturēt darbību apliecina, ka visām trim Baltijas valstīm jāveido kopīga aviācijas politika, lai sniegtu labāko piedāvājumu ceļotājiem, veicinātu ekonomisko aktivitāti un darbavietu rašanos.  

“airBaltic” arī paziņoja, ka atvērs jaunus maršrutus no Viļņas – uz Briseli, Berlīni, Parīzi, Stokholmu, Varšavu un Helsinkiem.  

Pasažieriem, kurus ietekmēja “Air Lituanica” darbības pārtraukšana,  nepieciešams sazināties ar “Air Lituanica” darbiniekiem vai saviem ceļojumu aģentiem, lai saņemtu palīdzību. Sākot no šodienas, “airBaltic” piedāvās visiem pasažieriem, kuri iegādājušies “Air Lituanica” biļetes ceļojumiem 2015.gada 6.jūnijā un pēc tam, īpašas vienvirziena biļetes par cenu 59-89 eiro, kuras iespējams rezervēt  “airBaltic” zvanu centros.

 Lietuvas aviokompānija "Air Lituanica" paziņojusi, ka  no 23.maija lidsabiedrība atcēlusi visus paredzētos reisus. Cenšoties mazināt pasažieriem radītās neērtības un izvērtējot pieejamos finanšu resursus, "Air Lituanica" vienojusies ar Latvijas nacionālo aviokompāniju "airBaltic", kura pārņems Lietuvas lidsabiedrības atceltos lidojumus no 22. līdz 29.maijam, ziņoja aģentūra LETA.

Lietuvas Civilās aviācijas administrācija Viļņas pašvaldības kontrolētajai lidsabiedrībai "Air Lituanica", kas tapusi pēc bijušā galvaspilsētas mēra Artūra Zuoka ieceres, komercdarbības licenci izdeva 2013.gada vasarā.

Par partneri "Air Lituanica" izraudzījās Igaunijas nacionālo aviokompāniju "Estonian Air". Tiesa gan, jau tā paša gada rudenī "Estonian Air" nolēma pārtraukt līgumattiecības ar "Air Lituanica", apsūdzot to ilgstošā nespējā nokārtot finansiālās saistības.

"Air Lituanica" akciju kontrolpakete pieder Viļņas pašvaldības uzņēmumam "Start Vilnius", bet pārējās akcijas - privātā kapitāla uzņēmumam "Air Lituanica Club".

"Air Lituanica" dibināšanas iniciators Zuoks Viļņas mēra amatu zaudēja šī gada martā notikušajās pašvaldības vēlēšanās, vēsta aģentūra LETA. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti