15 ES valstīs nekultivēs ģenētiski modificētos organismus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

15  no 28 Eiropas Savienības dalībvalstīm, tostarp Latvija un Lietuva, ir aizliegušas ģenētiski modificētu organismu kultivēšanu savā teritorijā. Tā informējusi Eiropas Komisija dienu pirms beidzas galīgais termiņš, lai dalībvalstis paziņotu par savu lēmumu šajā jomā. 

Blokā ilgstoši valda atšķirīga nostāja pret ģenētiski modificētiem kultūraugiem, un tādēļ pavasarī tika apstiprinātas regulas, kas ļāva atsevišķām valstīm aizliegt šo augu audzēšanu savā teritorijā.

Tas izraisījis neapmierinātību ASV, kas vēlas, lai Eiropa pilnībā atver savas durvis ģenētiski modificētajiem augiem, un grib iekļaut šādu punktu topošajā Eiropas Savienības un ASV brīvās tirdzniecības likumā.

Brisele līdz šim ir atzinusi par nekaitīgiem vairāk nekā 70 ģenētiski modificētu produktu, tostarp cilvēku pārtiku, lopbarību un grieztas puķes. Daudzas ES valstis ir nobažījušās, ka ģenētiski modificēta pārtika var radīt potenciālus draudus cilvēku veselībai un ietekmēt vietējās lauksaimniecības produkcijas reputāciju un integritāti.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti