Zviedru mediji raksta par Latvijas Eirovīzijas finālisti

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Zviedrijas lielākās vakara avīzes "Aftonbladet" interneta vietne un Upsalas reģionālā laikraksta "Unt" mājaslapa publicējuši materiālus par starptautiskā dziesmu konkursa "Eirovīzija 2014" Latvijas atlases finālisti Katrini Lukins, kurai ir gan Zviedrijas, gan Latvijas pilsonība, informē "Mikrofona ieraksti".

"Zviedrietei veiksme Latvijas Eirovīzijā" - ar šādu virsrakstu klajā nāk "Aftonbladet", ievadot nelielu ekspresinterviju ar 18 gadus jauno dziedātāju. Savukārt vietne Unt savu publikāciju sāk ar vārdiem "Upsalas studente - Eirodziesmas finālā!"

Es pamēģināju (konkursam) iesūtīt savu dziesmu. Tas man ir liels notikums. Tas, ka esmu finālā, ir satriecoši un jauki," Katrine Lukins stāsta "Aftonbladet" izklaides ziņu pielikumam.

"Aftonbladet" stāsta, ka Lukins ir izdevusi Latvijā divas pirmās dziesmas, un plāno sadarbībā ar ierakstu kompāniju "MicRec" izdot tās arī citās valstīs. Eirovīzijas konkursa finālā iekļuvusī kompozīcija "You Are The Reason" 26.februārī tiks izdota Polijā.

Lai piedalītos Eirovīzijā, Katrinei bijusi nepieciešama Latvijas pilsonība.

Mans tētis taču ir no Latvijas! Kad Latvijas valdība mainīja likumu un atļāva dubulto pilsonību, es sev sagādāju Latvijas pasi," atklāj dziedātāja.

"Gadās, ka cilvēki uz ielas pienāk un lūdz autogrāfu, bet es pie tā nemaz neesmu pieradusi. Jūtos dīvaini - kāpēc lai kāds gribētu manu fotogrāfiju vai autogrāfu?" zviedru laikrakstam smejoties norāda Lukins.

Izdevums "Unt" uzsver, ka dziedātāja aizvien mācās Upsalas vidusskolā (Jalla - lauksaimniecības vidusskola ar specializāciju veterinārās zinībās).

"Redzēsim, kā būs. Man ir mīļi pasniedzēji - gan jau viņi mani atbalstīs," saka Katrine Lukins.

Zviedrijā viņa pagaidām ir nezināma, bet Baltijas jūras otrā krastā - ļoti "karsta" ," vēsta "Unt".

Katrine Lukins ir latviešu izcelsmes dziedātāja, kura dzimusi un dzīvojusi Zviedrijā. Viņas tēvs ir latviešu leģendārās grupas "Odis" pirmā sastāva basģitārists Andris Lūkins. Dziedātāja brīvi sazinās latviešu, zviedru un angļu valodā. Līdz šim Katrine izdevusi singlus "Find You" un "Live Tonight". Jau vēstīts, ka 2.februārī notikušā Eirovīzijas dziesmu konkursa 2.pusfinālā Katrine Lukins bija starp sešiem, kuri tika izvirzīti Latvijas nacionālās atlases finālam, kas notiks 22.februārī Ventspilī un tiks demonstrēts tiešraidē LTV1.

Šonedēļ paredzēts publicēt arī dziesmas oficiālo video, bet tikmēr ir pieejsamsd dziesmas oficiālais teksta video.

 
Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti