Ukraina nepiedalīsies nākamā gada Eirovīzijā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Taupības nolūkos Ukraina nolēmusi nepiedalīties nākamā gada Eirovīzijas dziesmu konkursā, vēsta BBC.

"Mēs nevēlamies kaut ko darīt slikti, un mums nav naudas, lai izdarītu labi," paziņoja Ukrainas Nacionālās televīzijas pārstāvis Zurabs Alasanija.

Viņš norāda - ņemot vērā nestabilo politisko un ekonomisko situāciju, ko radījis konflikts Ukrainas austrumos, raidorganizācijai nācies "optimizēt līdzekļus".

Ukrainas Nacionālā televīzija vienojusies ar Eiropas Raidorganizāciju savienību, ka Ukraina nepiedalīsies 2015.gada Eirovīzijas dziesmu konkursā, bet saglabā tiesības konkursā atgriezties 2016.gadā.

Kā vēstīts, šogad Starptautiskā Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā Kopenhāgenā uzvarēja Austrijas pārstāve Končita Vursta, līdz ar to Eirovīzija 2015.gadā notiks Vīnē.

Konkursu Dānijā šogad aizēnoja Krievijas agresija Ukrainā. Eirovīzijas apmeklētāji pauda kritisku attieksmi gan pret Krievijas dalībniecēm māsām Tomalčevām, gan valstīm, kuras balsojumā Krievijai piešķīra augstu punktu skaitu.

Ukrainas pārstāve Marija Jaremčuka Eirovīzijas finālā ieguva sesto vietu, septītajā vietā atstājot Krieviju.

Ukraiņu dziedātāja Ruslana, kura Eirovīzijā laurus plūca 2004.gadā, tagad ir viena no aktīvākajām, kas iestājas pret Krievijas agresiju Ukrainā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti