Pašvaldības negrib vienas maksāt par deju uzveduma «Māras zemes» tērpiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Latvijas Pašvaldību savienība domes sēdē vienojusies, ka neatbalstīs īpašo tērpu finansēšanu Dziesmu un deju svētku uzvedumam "Māras zeme" tikai no pašvaldību līdzekļiem.

Latvijas Pašvaldību savienība, aptaujājot vietvaras, secinājusi, ka daudzām pašvaldībām tomēr tērpu iegāde būs problemātiska, jo izmaksas neveido vien audums un viena tērpa cena ir 100 - 150 eiro. Pašvaldības trešdien, 18.janvārī, domes sēdē vienojušās, ka nav gatavas atvēlēt tik lielu summu par tērpiem, kurus varēs izmantot vienu reizi.

"Šādā piedāvājumā, kā tas ir tagad, kur izmaksas jau sasniedz līdz 200 eiro uz vienu tērpu no sākotnējiem 40 eiro, nav pieņemams, jo tas ir tērps tikai vienam pasākumam. Tik dārgi nevar. Valsts nepiedalās to finansējumā, tāpēc mēs esam pilnvaroti uzrakstīt piedāvājumu pārskatīt šo māksliniecisko koncepciju. Ja tur ir vajadzīgi kādi elementi gaismas atstarošanai, vai kaut kam, kas ir minimālās izmaksas, tad tādā veidā arī varētu attiecīgi risināt,” norāda Pašvaldību savienības vadītājs Andris Jaunsleinis.

Kultūras ministrija komentāru trešdien, 18.janvārī, sniegt atteicās. Trešdienas vakarā ministrijā norit sēde par gatavošanos simtgades dziesmu svētkiem, kur, cita starpā, pārrunā arī iespējamos risinājumus saistībā ar lieluzveduma jaunajiem tautas tērpiem.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

Tikmēr Nacionālais kultūras centrs jau norādījis, ka nevienam dejotājam jaunā tērpa trūkuma dēļ netiks laupīta iespēja piedalīties svētkos. Centrs vēl līdz piektdienai gaida pašvaldību aprēķinus un viedokli tērpu jautājumā un nākamnedēļ plāno lemt par tālākajiem scenārijiem.

Aprēķināts, ka, piemēram, Latgales reģiona pašvaldībām jauni dejotāju tautas tērpi Latvijas simtgades Dziesmu un deju svētku lieluzvedumam "Māras zeme" izmaksās aptuveni 200 tūkstošus eiro.

Jau ziņots, ka Latvijas simtgades Dziesmu un deju svētku lieluzvedumā "Māras zeme" visi 15 000 dejotāji uzstāsies jaunos tērpos – audumu būtu jāiegādājas pašvaldībām, bet tērpi jāpašuj pašiem deju kolektīviem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti