Kanādā notiek XIV Latviešu dziesmu svētki

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Ceturtdien ar lietišķās mākslas izstādi, tēlotājmākslas izstādi un svinīgu atklāšanas pasākumu atklāti XIV Latviešu dziesmu svētki Kanādā, kas līdz 6. jūlijam turpināsies ezeru pilsētā Hamiltonā.

3. jūlija programma sākās ar lietišķās mākslas izstādi, kurā savu veikumu rādīja Latviešu daiļamatnieku savienības meistari.  Latviešu daiļamatnieku savienība dibināta 1953. gadā un turpina aktīvi darboties.

Latvijas kultūras ministre Dace Melbārde izstādes atklāšanā pauda gandarījumu par ekspozīcijā skatāmajiem darbiem un latviešu meistaru izcilajām prasmēm: 

„Mēs varam satikt dažādu paaudžu cilvēkus, kurus viņu zināšanu un prasmju dēļ varam dēvēt par nacionālajiem dārgumiem, jo ar to esam savdabīgi un īpaši starp citām pasaules kultūrām. Dziesmu un deju svētki ir lielākais stimuls seno amata prasmju un to rezultātā radīto vērtību apgūšanā. Latvijā lietišķā māksla piedzīvo savu renesansi un jau trešo gadu tiek īstenots projekts „Satiec savu meistaru”.”

Savukārt Latviešu daiļamatnieku savienības vadītāja Sarmīte Vilks izstādes ievadvārdos uzteica Kanādas latviešu spēju ārpus Latvijas saglabāt latvisko mantojumu.

3. jūlijā notika XIV Latviešu dziesmu svētku Kanādā atklāšanas pasākums, un kultūras ministre Dace Melbārde, uzrunājot svētku dalībniekus, atzina: „Dziesmu svētki mūsdienās ir kļuvuši par visspēcīgāko latviešu kopā saucēju. Tas ir tautas radošais kopdarbs. Latvieši ir visur pasaulē, bet Dziesmu svētkos mums jābūt kopā.”

Apsveikuma vārdus teica arī Hamiltonas mērs Bobs Bratina (Bob Bratina), kurš klātesošos sveica sakot, ka Hamiltonā ir maza, bet lieliska latviešu kopiena, un viņš jūtas lepns būt viņu mērs. Pasākumā piedalījās arī Latvijas vēstnieks Kanādā Juris Audariņš.

XIV Latviešu dziesmu svētkos Kanādā piedalās 377 dalībnieki no Kanādas, ASV, Latvijas, Zviedrijas un Īrijas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti