Daugavpilī notiek Latgales senioru dziesmu un deju svētki

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Nupat Daugavpilī izskanēja 17.Baltijas studentu dziesmu un deju svētki "Gaudeamus", kuri pulcēja ap 5000 studentu no trim Baltijas valstīm. Bet jau sestdien Daugavpilī uz gadskārtējiem Senioru Dziesmu un deju svētkiem kopā sanāks seniori no visas Latgales.

Tie jau būs 13. pēc kārtas svētki, kuros piedalīsies kolektīvi no vairāk nekā 20 Latgales pašvaldībām. Tie būs vokālie ansambļi, deju kolektīvi, folkloras kopas un etnogrāfiskie ansambļi. Kopskaitā sestdien gan gājienā pa Daugavpils Rīgas ielu un  lielkoncertā Daugavpils Olimpiskajā centrā vienosies teju tūkstotis dziesmu un deju mīlošo senioru.

„(..) Ir patiess prieks, ka mēs šajā vasarā esam aicinājuši ne tikai jauniešus, jauno paaudzi, bet jūliju mēs pavadīsim kopā ar Latgales senioriem – tie ir kori, vokālie ansambļi, etnogrāfiskie ansambļi,dejotāji – 935 dalībnieki. Lielākais pasākums būs lielkoncerts olimpiskajā centrā, kurā šis festivāla dalībnieki vienosies kopīgā dejā, kopīgā dziesmā,” stāsta svētku režisore Sandra Maskaļova.

Daugavpils Latviešu kultūras centra senioru deju kolektīvs „Atbalss” ir viens no tiem, kas gatavojas piedalīties šajos svētkos. Šī  kolektīva vadītājs Ivars Mironovs svētkus sagaida moži un garantē, ka visi dejotāji būs ierindā. „Smaidīgi, omulīgi un pa 20 gadiem jaunāki (..) 19 sievas un 11 vīri pēc saraksta, ierindā ir 16 sievas un astoņi vīri,” par savu kolektīvu saka Mironovs.

Šajos svētkos dejotāji seniori būšot kuplā skaitā, neraugoties uz gadu nastu, stāsta Mironovs, kurš pats ir šo svētku deju programmas virsvadītājs.

„Dejo pat 80 gadus vecas dejotājas. Vidējais vecums, mēs parunājām ar vadītājām, ir 60, varbūt 65 gadi,” lēš Mironovs, atzīstot, ka seniori ir noraizējušies, jo būs jādejo olimpiskajā hallē un arī pašā dejošanā būs jauninājumi.

Sestdien šajos senioru svētkos, kuru moto ir „Skani, lepna dziesma, pāri novadu novadiem, tautu kopā saukdama, lielus darbus izdarīt, saticību veidojot” piedalīsies kolektīvi no vairāk nekā 20 Latgales pašvaldībām. Svētkiem par godu tapis arī jauns karogs, kurš nonāks jau nākamo šo senioru svētku rīkotāju - Dagdas novada rokās.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti