Dienas ziņas

Vislielākie aģitācijas pārkāpumi – "Vienotībai"

Dienas ziņas

Dārgā apkure gāž Lielvārdes novada mēru

Dāvā prieku mazajiem pacientiem

Bērnu slimnīcas pacientiem īpaša Skolēnu dziesmu un deju svētku ieskaņa

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Ja bērni nevar apmeklēt svētkus, tad svētki dodas pie viņiem. Ar šādu domu Bērnu slimnīcā Rīgā 1.jūlijā tika ieskandināti XI Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkus.

Lai uzmundrinātu mazos pacientus, kuri šogad Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkus diemžēl nevarēs apmeklēt, Bērnu slimnīcā notika īpašs koncerts.

„Mēs zinām, ka ir daudzi bērni Latvijā, kuri ļoti cītīgi ir gatavojušies dziesmu un deju svētkiem, bet diemžēl dažiem bērniem svētki iet secen tāpēc, ka viņiem ir jāārstējas slimnīcā, un līdz ar to mēs gribējām, lai bērniem ir sajūta, ka viņi ir piedalījušies un, tāpēc tos svētkus mēs centāmies vest pie viņiem šoreiz uz Bērnu slimnīcu,” skaidro Bērnu slimnīcas fonda vadītāja Liene Dambiņa.

Gaidāmos Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkus ieskandināja Franču liceja  zēnu, meiteņu un jauktais koris. Ar viņiem kopīgā dziesmā vienojās arī Renārs Kaupers un Ance Krauze, bet ritmisku pavadījumu pie klavierēm nodrošināja vairāku svētkos iekļautu skaņdarbu autors Kārlis Lācis.

„Man liekas, ka tā ir ļoti jauka tradīcija, ka svētki sākas tieši šajā vietā, kur ir bērni, kas, iespējams, netiek un netiks uz šiem dziesmu svētkiem, tas man liekas ļoti jauki un sirsnīgi,” teic Renārs Kaupers.

Koncerts svētku izjūtu atnesis ne tikai skatītājiem, bet arī dalībniekiem. Mūziķi atzīst, ka priecājas par iespēju sagādāt bērniem mazos dziesmu un deju svētkus, un piebilst, ka uzstāšanās mazākai auditorijai bieži iznāk sirsnīgāka nekā lielam pūlim.

 „Kā tādi mazie Dziesmu svētki, jo arī šiem bērniem gribas kaut ko jauku, īpaši jau tiem, kuri varbūt ir plānojuši būt dziesmu svētkos, bet gadījusies kāda ķibele. Tomēr - viņiem būs dziesmu svētki,” saka Ance Krauze.

Īstu svētku izjūtu nevarētu radīt bez dančiem. Saposušies un staltu stāju, kā īstiem dejotājiem pienākas, skatītājus priecēja arī deju kolektīva "Auseklītis" dalībnieki. Koncerta gaitā mazo skatītāju norūpējušās sejas sāk rotāt smaids. Mammu iedrošināti, daži pat kautri sāk kustēties mūzikas ritmā. Šķiet, ka pasākuma rīkotāju mērķis sasniegts - atbraukušie svētki iepriecina un kaut uz brīdi ļauj aizmirst slimību vai sāpes.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti