Baltijas studentu dziesmu svētki «Gaudeamus» būs skatāmi LTV

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Daugavpilī no 27. līdz 29.jūnijam norisināsies 17.Baltijas valstu studentu dziesmu un deju svētki "Gaudeamus", kuros piedalīsies ap 5000 dalībnieku - studentu tautas mākslas kolektīvu dziedātāji, dejotāji un mūziķi.

Latvijas Televīzija (LTV) kā Dziesmu svētku televīzija atspoguļos visus svarīgākos festivāla notikumus, lai tiešraidēs, ierakstos un svētku dienasgrāmatās kopā ar vadītājiem Valteru Frīdenbergu, Lindu Rutuli un jaunām lietuviešu un igauņu kultūras pārzinātājām atklātu un nodotu skatītājiem jaunības svētku īsto noskaņu.

Šīs vasaras lielais studentu notikums tiek veidots kā festivāls, kurā neiztikt bez tradicionāliem koncertiem, apvienojot dejotājus, koristus un mūziķus, taču viņu veikumu papildinās arī citu radošo jomu studenti.

Svētki vienos arī visu trīs Baltijas valstu kultūras, kuras sakņojas līdzīgā pagātnē un tradīcijās, bet atšķirīgās valodās. Lai svētku laikā tā nebūtu barjera, LTV svētku moderatoriem Lindai Rutulei un Valteram Frīdenbergam pievienosies lietuviešu un igauņu valodas studentes Lauma Krūvēvere un Lāsma Semerova.

Lauma Krūvēvere  ir 21 gadu jauna Latvijas Universitātes (LU) Somugru nodaļas studente. Jau divus gadus viņa apgūst Latvijā ne pārāk izplatītu zinātni - somugristiku. Lauma Krūvēvere ir aizrāvusies ar somu un igauņu valodu un uzskata, ka "Gaudeamus" ir brīnišķīga iespēja stiprināt draudzību ar mūsu kaimiņiem. Viņa veiks igauņu tulka pienākumus.

Savukārt Lāsma Semerova ir lietuviešu valodas tulkotāja. Beigusi LU Baltu filoloģijas fakultāti, kur apguva lietuviešu valodu, vēlāk mācījās Lietuvā un kādu laiku arī tur dzīvoja. Viņa atzīst, ka labprāt izmēģinātu savas zināšanas arī šādā pasākumā.

Kā vēstīts iepriekš, “Gaudeamus 2014" no iepriekšējo gadu festivāliem atšķirsies ar neierastiem papildinājumiem pasākumu programmā - līdzās deju un dziesmu koncertiem notiks mākslas darbu izstādes, performances, izrādes, radošās darbnīcas un simfoniskās mūzikas koncerts, informē svētku rīkotāji.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti