Laikmetīgās mākslas muzeja arhitekts iekļauts žurnāla «Time» ietekmīgāko cilvēku simtniekā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Žurnāls "Time" savā ikgadējā 100 pasaules ietekmīgāko cilvēku sarakstā iekļāvis Latvijas Laikmetīgās mākslas muzeja arhitektu seru Deividu Adžeju.

“Katru gadu "Time" ietekmīgāko saraksts ļauj mums atskatīties, lai apjaustu spēkus, kas mūs virza uz priekšu. Tādā vai citā veidā katrs no tiem iemieso izrāvienu — viņi ir mainījuši noteikumus, pārspējuši rekordus, pārtraukuši klusumu un nojaukuši robežas, lai parādītu, uz ko mēs katrs esam spējīgs," reiz izteikusies "Time" galvenā redaktore Nensija Gibsa.

Pilns ietekmīgāko cilvēku Top-100 - žurnāla "Time" mājaslapā.

Pirms nedēļas Deivida Adžeja arhitektu birojs „Adjaye Asssociates” prestižā starptautiskā arhitektūras un dizaina konkursā "Architizer A+Awards" uzvarējis kategorijā “Gada uzņēmums”. "Architizer A+Awards" ir pasaulē lielākā un prestižākā arhitektūras balvu programma.

Deivida Adžeja ieguldījumu arhitektūrā augstu novērtējusi arī Lielbritānijas karaliene, šogad ieceļot ievērojamo britu arhitektu bruņinieka kārtā.

Jau vēstīts, ka par Latvijas Laikmetīgās mākslas muzeja metu konkursa uzvarētājiem 2016.gadā kļuva "Adjaye Associates" un viņu Latvijas partneri "AB3D".

Laikmetīgās mākslas muzejs tiek veidots kā valsts nozīmes un starpreģionāli funkcionējoša kultūras institūcija. Muzejā līdzās izstāžu darbībai, izglītībai un sabiedriskās līdzdalības instrumentiem mājos arī nozīmīgs krājums par laikmetīgās mākslas un vizuālās kultūras aspektiem Baltijas jūras reģionā un īpaši Latvijā no 1960. gada līdz mūsdienām. Muzeja ēka ar tai pieguļošo pilsētas dārzu plānota kā "New Hanza City" centrālais kvartāls, iezīmējot ieceri Skanstes apkaimei kļūt par Rīgas moderno centru. Izraudzītā vieta Ganību dambja un Hanzas ielas krustojumā ir vien pāris minūšu gājienā no Rīgas košākajiem jūgendstila dzīvojamajiem kvartāliem.

Muzeja būvniecība tiek nodrošināta tikai par privātiem finanšu līdzekļiem, un tā atklāšana paredzēta 2021.gadā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti