Laikmetīgās mākslas muzeja arhitekts Deivids Adžejs iecelts Lielbritānijas bruņinieka kārtā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Latvijas Laikmetīgās mākslas muzeja metu konkursā uzvarējušā britu arhitektu biroja „Adjaye Associates” vadītājs Deivids Adžejs tiks iecelts Lielbritānijas bruņinieka kārtā par ieguldījumu arhitektūrā, ziņo arhitektūras portāls "archdaily.com".

"Archdaily.com" vēstī, ka goda nosaukuma piešķiršanas pamatojumā Deivids Adžejs nosaukts par "vienu no vadošajiem savas paaudzes arhitektiem un Apvienotās Karalistes kultūras vēstnešiem pasaulē".

Latvijas Laikmetīgās mākslas muzeja metu konkursa uzvarētāji tika paziņoti 2016.gada 16.jūnijā. Bija paredzēts, ka līdz gada beigām tiks parakstīts līgums ar arhitektu biroju, lai 2017.gadā sāktu darbu pie muzeja projekta izstrādes un 2018.gadā – pašu būvniecību.

Interviju ar arhitektu Deividu Adžeju varat noklausīties sabiedrisko mediju portāla lsm.lv angļu versijā.

Jau vēstīts, ka Laikmetīgās mākslas muzejs tiek veidots kā valsts nozīmes un starpreģionāli funkcionējoša kultūras institūcija. Muzejā līdzās izstāžu darbībai, izglītībai un sabiedriskās līdzdalības instrumentiem mājos arī nozīmīgs krājums par laikmetīgās mākslas un vizuālās kultūras aspektiem Baltijas jūras reģionā un īpaši Latvijā no 1960. gada līdz mūsdienām. Muzeja ēka ar tai pieguļošo pilsētas dārzu plānota kā "New Hanza City" centrālais kvartāls, iezīmējot ieceri Skanstes apkaimei kļūt par Rīgas moderno centru. Izraudzītā vieta Ganību dambja un Hanzas ielas krustojumā ir vien pāris minūšu gājienā no Rīgas košākajiem jūgendstila dzīvojamajiem kvartāliem.

Muzeju paredzēts atklāt 2021.gadā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti