Jaunajiem modes dizaineriem Jūrmalā top izstāde «Modernais kolektīvs»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Jūrmalas pilsētas muzejā no 10. maija skatāma Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) modes dizaina studentu darbu izstāde „Modernais kolektīvs”, kuras jēdzieniskais pamats meklējams kolektīvās atmiņas koncepcijas ieviesēja filozofa Morisa Halbvaha atziņās.

Halbvahs norāda uz paralēlēm starp pieredzi un sabiedrības atmiņu, kura nebalstās tikai uz pagātni, bet gan vairāk ir tagadnes izpausme, skaidro izstādes veidotāji.

Izstāde tiek veidota kā konceptuāla telpa, kurā tērpos, objektos, fotoizdrukās, gleznās un videodarbos studenti runā par aktuālām tēmām, balstoties gan savā pieredzē, gan sabiedrības noskaņojumā. Izstādē piedalās: Santa Aulmane, Sanda Feldberga,Karīna Krista Līkanse, Ieva Mežule, Sigita Sniegs, Laima Ūdre, Simona Veilande.

“Apģērba kustība nereti ietekmē cilvēka siluetu un rada pilnīgi jaunu formu un telpu attiecībā pret ķermeni. Tāpat arī perspektīva, kur siluets ir atkarīgs no skatupunkta, tā leņķa un distances no vērotāja līdz apģērbam. Kopējā tēla ideja ir tapusi, novērojot apģērba un ķermeņa kustības mijiedarbību vienam ar otru, un to interpretējot grafiskā un lakoniskā formā. Perspektīvas un kustības īpatnības ir notvertas vairākos siluetos, izmantojot kontrastu kā instrumentu idejas tulkojumam,” tā par savu darbu "Blurry pants" saka Sanda Feldberga.

“Vajadzība pēc funkcionālisma savā ikdienā, manas dzimtas vīriešu amatniecības prasme un pieticīgā daba ir mantojums, kas man liek ieraudzīt un novērtēt apkārtējo priekšmetu patieso vērtību, to formu telpā, kvalitāti un oriģinalitāti kā nepieciešamību. Vectēva radītie “jaundarbi” ir kā pareizrakstības neprecizitāte, kurus uzlūkojot, izproti lietas pamatfunkciju un, kuri nejaušības rezultātā, atspoguļo asprātīgu nepareizību,” stāsta Sigita Sniegs.

Izstādes atklāšana 10. maijā plkst. 18.00. Arī ikgadējā pasākuma Muzeju nakts ietvaros, kas notiek 20. maijā, no plkst. 18.00 studenti aicina uz instalāciju ar skatītāju iesaistīšanos "Kolektīvā atmiņa". Izstāde apskatāma līdz 28.maijam.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti