Aicina arhitektus piedalīties Laikmetīgās mākslas muzeja skiču konkursā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Latvijas arhitektus, pilsētvides arhitektus - plānotājus un ainavu arhitektus aicina līdz 2016. gada 13. janvārim pieteikties līdzdalībai Latvijas Laikmetīgās mākslas muzeja (LLMM) arhitektūras konkursā.

Dalībai LLMM arhitektūras konkursā tiks izvēlēti pieci starptautiska līmeņa arhitektu biroji - finālisti, kuri sadarbībā ar Latvijas arhitektiem veidos piedāvājumu jaunā muzeja arhitektūras veidolam. Jau 2016. gada janvārī no saņemtajiem pieteikumiem finālisti izvēlēsies partnerus no Latvijas ar vispiemērotākajām zināšanām un pieredzi, lai kopīgi veidotu jaunā muzeja skices.

Muzeja koncepcijā iezīmētā vīzija paredz to, ka muzeja ēkai jātop par izcilas arhitektūras paraugu un atpazīstamu pilsētas vizītkarti Rīgas viesiem. Ēkai jābūt būvētai ar tādiem vides ilgtspējības risinājumiem, kas spētu izpelnīties starptautisku interesi un novērtējumu. Lai sasniegtu šos mērķus, konkursu rīko uzņēmums "Malcolm Reading Consultants" (MRC), kas šovasar veiksmīgi organizēja komplicēto "Guggenheim Helsinki" muzeja arhitektūras konkursu Somijā.

Plānots, ka konkurss norisināsies aptuveni sešus mēnešus. Tā noslēgumā tiks izvēlēts uzvarētājs, bet pārējie konkursa dalībnieki iegūs prēmijas.

Informācija par konkursu, kā arī elektroniska pieteikuma anketa pieejama "ABLV Charitable Foundation" mājaslapā, Borisa un Ināras Teterevu fonda mājaslapā, kā arī Kultūras ministrijas mājaslapā.

2014. gadā ar mērķi piesaistīt līdzekļus LLMM celtniecībai "ABLV Charitable Foundation" un Borisa un Ināras Teterevu fonds nodibināja Latvijas Laikmetīgās mākslas muzeja fondu.

2014. gada 30. oktobrī LR Kultūras ministrija un Latvijas Laikmetīgās mākslas muzeja fonds parakstīja nodomu protokolu par LLMM izveidi un attīstīšanu.

Nodomu protokols paredz, ka Latvijas Laikmetīgās mākslas muzejs atradīsies finanšu darījumu un atpūtas centra "New Hanza City" (NHC) teritorijā. NHC tiek attīstīts 24,5 hektāru platībā bijušās Rīgas Preču dzelzceļa stacijas vietā, kvartālā starp Hanzas, Pulkveža Brieža, Skanstes un Sporta ielu. Plānots, ka fonda dibinātāji muzeja būvniecībai nodrošinās finansējumu vismaz 30 miljonu eiro apmērā.

LLMM fonds iecerējis muzeja ēku atklāt 2021. gada 18. novembrī. Muzeja darbība pēc tā nodošanas ekspluatācijā tiks organizēta, ievērojot Latvijas Republikas Muzeju likumu, lai tiktu nodrošināta muzeja pieejamība sabiedrībai, un muzeja krājums būtu iekļauts Nacionālā muzeju krājuma kopkatalogā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti