Dienas ziņas

Apstrīd būvatļauju ūdeļu fermas būvniecībai Turlavā

Dienas ziņas

Alūksnē atjauno vēsturisku paviljonu un pēta pili

Piešķir Kurzemes tūrisma balvas "Lielais Jēkabs"

Piešķir Kurzemes tūrisma balvas «Lielais Jēkabs»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Kurzemes Tūrisma asociācija atzīmē jubileju kādai unikālai tradīcijai - kvalitātes balvai ar nosaukumu "Lielais Jēkabs". 10 gadus tiek izvērtēti labākie un veiksmīgākie produkti vairākās nominācijās, un, šāda tradīcija turpinās tikai Kurzemē. Šogad par Kurzemes garšu atzina ''Liepājas menciņus'', bet par inovatīvāko ideju - Ventspils skolēnu jaunrades darbnīcas.

Tradicionāli reizi gadā Kurzemes pusē balvas saņem gan pirtnieki, gan mini zoo dārzi, gan laivu maršrutu domātāji, gan raušu cepēji. Ventspilī žūrijas vērtējumu kurzemnieki klausījās līdz vēlai piektdienas naktij. Līdz pat pēdējam brīdim žūrijas vērtējums tiek turēts noslēpumā.

''Es domāju, ka pēdējos gados tendence tomēr ir tāda, ka cilvēki aizvien vairāk ceļo tieši pa Latviju," sacīja Tūrisma attīstības valsts aģentūras (TAVA) direktors Armands Slokenbergs.

Šāda reģionāla kvalitātes balva neesot nevienā citā Baltijas valstī, un jāpiekrīt, ka kurzemniekiem vienmēr paticis dižoties: 

  • Dižākais ieguldījums Kurzemes tūrisma attīstībā - saldeniekam Jānim Vainovskim,
  • Dižā Kurzemes izjāde - ''Jura staļļi'',
  • Kurzemes īpašais zoodārzs - Usmas mini zoo,
  • Labākā pirts - Tukuma pusē,
  • bet labākā naktsmītne - Dundagas pils,
  • nominācija laivu maršrutiem - Ances ''Daba laba''.

''Tas ir tā, kā mums ir Dziesmu svētki vai Lielvārdes josta, tā ģimene brauc ar laivu. Tā tas ir!'' ģimenes tradīcijas skaidro tūrisma uzņēmējs no Ances Reinis Pižiks.

Nav viegli vienoties arī balvai ''Dižā Kurzemes garša''. Šoreiz to saņem liepājnieki par ēdienu ar nosaukumu ''Liepājas menciņi'', kas tagad esot jāprasa gandrīz visās Liepājas kafejnīcas.

''Kurzemnieki ir devušies atklāt savas kolonijas un līdzi ņēmuši kaltētu mencu un tad varījuši kartupeļus un maisījuši kopā ar kaltēto mencu un krējumiņu, un tā ir tapis šis ēdiens,'' skaidro  Liepājas tūrisma speciāliste Monta Krafte 

Starp ekskursijām uz Slīteri, Rojas zvejnieksētu vai Pastariņa muzeju, kā inovatīvakais produkts nosaukts Ventspils jauniešu zinātniski pētnieciskās darbnīcas.

''Skola mūs uzmeklē vai arī mēs uzmeklējam skolu un konkrētā klase var izvēlēties, kura tēma viņiem ir svarīga un būtiska un viņi šo radošo darbnīcu var izmēģināt. Tēmas ir dažādas: ķīmija, fizika, Bernulli princips, tagad arī  ''Ventspils siltums '' un energoefektivitāte,'' pastāstīja Ventspils bērnu jaunrades nodarbību izstrādātājs Gvido Grīnbergs.

Kurzemes garšas, upes un piedzīvojumus meklējot atklājas kuršu, suitu un līvu mantojums. TAVA mājas lapā, apmeklētākā sadaļa esot tieši Kurzeme.

 

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti