Kultūra / Mūzika
Esmu trāpījis savā jomā. Lielās mūzikas balvas laureāts «Par mūža ieguldījumu» pianists Arnis Zandma...
Esmu trāpījis savā jomā. Lielās mūzikas balvas laureāts «Par mūža ieguldījumu» pianists Arnis Zandmanis
Studenti pianistu un profesoru Arni Zandmani raksturo kā "lielu personību". Arī pats mūziķis, atminoties savu studiju laiku pie izcilā pianista Jakova Fliēra Maskavas konservatorijā, kā svarīgāko min personības faktoru. Sveicot meistaru ar Lielās mūzikas balvas godinājumu par paveikto mūža garumā, Latvijas Radio 3 "Klasika" raidījums "Benefice" iztaujā viņu par bērnības gaitām, studijām Maskavā, iepazīšanos ar Una Corda instrumentu un mīļāko mūziku.
Mūzikas akadēmijas rektors noliedz, ka zinājis par pasniedzēju iespējamo uzmākšanos; JVLMA padome ai...
Mūzikas akadēmijas rektors noliedz, ka zinājis par pasniedzēju iespējamo uzmākšanos; JVLMA padome aicina viņu atkāpties no amata
Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas (JVLMA) rektors Guntars Prānis sarunā ar Latvijas Radio noliedz, ka būtu zinājis par iespējamiem pasniedzēju uzmākšanās gadījumiem, par ko 8. martā ziņoja LTV raidījums "Kultūršoks", publicējot septiņu akadēmijas studenšu liecības. Tikmēr JVLMA padome izplatījusi paziņojumu, ka aicina rektoru atkāpties no amata.
Bikibuka iedvesmota, uz bērnu dziesmu koncertiem aicina «BikiGrupa»
Bikibuka iedvesmota, uz bērnu dziesmu koncertiem aicina «BikiGrupa»
Sirsnīgs, uzmundrinošs un skaniski krāsains ir tikko klajā nākušais mūziķu apvienības "BikiGrupa" debijas albums "BikiDziesmas". Kā jau liecina nosaukums, mūziķu iedvesmas avots bijusi daudziem bērniem tik iemīļotā dzejas bilžu grāmatu sērija "Bikibuks".
Tehnoloģijas ikdienā un mūzikā. Saruna ar «Sudden Lights» vokālistu Andreju Reini Zitmani
Tehnoloģijas ikdienā un mūzikā. Saruna ar «Sudden Lights» vokālistu Andreju Reini Zitmani
"Mūzika nav tikai skaņu virkne, mūzika ir satikšanās, cilvēciskais kontakts un, kamēr mūzikas klausītāji nebūs roboti, tikmēr cilvēciskais kontakts nepazudīs un mākslīgais intelekts to neapdraudēs," Latvijas Radio 1 raidījumā "Digitālās brokastis" par tehnoloģiju ietekmi uz mūzikas radīšanu un klausīšanos stāsta grupas "Sudden Lights" vokālists Andrejs Reinis Zitmanis.
Kā Latvijā pelnīt ar mūziku? Par repu, apģērbu un koncertu arēnā saruna ar Ozolu
Kā Latvijā pelnīt ar mūziku? Par repu, apģērbu un koncertu arēnā saruna ar Ozolu
Pelnot tikai ar mūziku, Latvijā ir iespējams dzīvot labi, taču brīžos, kad muzikālā karjera sabrūk kā kāršu namiņš, ir labi, ja ir savs bizness, kas to kompensē, Latvijas Radio 5 raidījumā "Jauni un bagāti" pieredzē dalījās Ģirts Rozentāls jeb Ozols, kurš ir ne tikai reperis, bet arī uzņēmējs. Aizvien paralēli mūzikai Ozols rosās arī apģērbu biznesā – savulaik viņš izveidojis apģērbu veikalu "Streetshop", bet pirms 10 gadiem atvēra apavu un apģērbu veikalu "HoodShop". Viņš savā karjerā piedzīvojis gan kāpumus, gan kritumus, bet paralēli mūzikai viņam vienmēr bijis savs bizness, kas motivējis iet uz priekšu un neapstāties. Šobrīd gan viņš atzīst: "Kalnus gāzt es vairs negribu."
No pasaules lielmeistariem līdz jaunajiem talantiem. Kas gaidāms Liepājas Starptautiskajā zvaigžņu f...
No pasaules lielmeistariem līdz jaunajiem talantiem. Kas gaidāms Liepājas Starptautiskajā zvaigžņu festivālā?
9. martā ar krāšņu koncertu tiks atklāts Liepājas Starptautiskais zvaigžņu festivāls, kad uz skatuves kāps viens no daudzpusīgākajiem pianistiem pasaulē – Lui Lortī, bet ne tikai – koncerta programmu papildinās arī jaunie pašmāju talanti, kas plūkuši laurus Valda Vikmaņa Latvijas jauno atskaņotājmākslinieku konkursā. Tas ļaus skatītājiem piedzīvot, kā lielmeistaru talants savijas kopā ar jaunības degsmi, Latvijas Radio raidījumā "Kultūras rondo" stāstīja Liepājas Simfoniska orķestra galvenais diriģents Guntis Kuzma. 
Apbalvoti «Zelta mikrofona» laureāti; gada albums – grupas «Astro´n´out» «777»
Apbalvoti «Zelta mikrofona» laureāti; gada albums – grupas «Astro´n´out» «777»
8. marta vakarā "Atta Centre" notikušajā ceremonijā 28. reizi tika pasniegtas Latvijas mūzikas ierakstu gada balvas "Zelta mikrofons".  Svētku koncertu veidoja vairāki pirmatskaņojumi, lielākie 2023. gada hiti, kā arī sadarbības. Par gada labāko albumu un gada popmūzikas albumu atzīts grupas "Astro'n'out" albums "777". Fiņķis un Patrisha par savu 2023. gada hitu "Raķešu zinātne" saņēma apbalvojumus labākās dziesmas un labākā videoklipa kategorijās. Arī grupa "Sudden Lights" kļuva par divu kategoriju – labākais koncertieraksta video un straumētākais ieraksts ar "Elektrum" – laureātiem.
Seksuāla varmācība Mūzikas akadēmijā – septiņu studenšu liecības par pasniedzējiem
Seksuāla varmācība Mūzikas akadēmijā – septiņu studenšu liecības par pasniedzējiem
Latvijas Televīzijas raidījuma "Kultūršoks" rīcībā nonākušas septiņu Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas (JVLMA) studenšu liecības par pasniedzēju seksuālu uzmākšanos. Mūzikas akadēmijas rektors Guntars Prānis no intervijas raidījumam atteicās, vien rakstiski atsūtot ziņu, kurā studentes aicinātas pie viņa vai citām uzticības personām vērsties ar iesniegumiem. Tiesa, ne visas studentes liecībās stāsta par neseniem notikumiem. Par atsevišķiem pasniedzējiem, kas joprojām turpina mācīt, akadēmijas vadība sūdzības ir saņēmusi gadiem.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd